VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TOPLUMDAKİ ŞİZOFRENLER TEDAVİ EDİLECEK

6 Haziran 2014

  21 yaşındaki üniversite öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu'nun defterdarlıkta çalışan psikolojik durumunun iyi olmadığı iddia edilen bir ...

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu'nun defterdarlıkta çalışan psikolojik durumunun iyi olmadığı iddia edilen bir kadın tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, "Kamu kurum ya da kuruluşlarda değil, şehirde şizofreni hastası kişiler öncelikle araştırılacak. Toplumda bu potansiyeli taşıyan ne kadar kişi varsa hepsinin tedavisiyle birebir ilgileneceğiz" dedi.

Vali Ahmet Zahteroğulları, olayın kendisini çok üzdüğünü, kızının da Çubukçuoğlu'nun yaşlarında olduğunu söyledi. "Masum bir evladımız, hiç günahı, kabahati yok" diyen Zahteroğulları, "Yolda yürürken başına böyle bir hadise gelmiş. Her insana şüpheli gözüyle bakmanız mümkün değil. Bir anlık hadise" şeklinde konuştu.

“BUNLAR DA YAŞIYOR TOPLUMDA”

"Tüm mesele bunların eğitimi ve tedavilerinin yapılıyor olması. Şimdi bu sanık olan zat, gününün veya yaşamının bütün anlarını böyle bir psikoloji ile geçirmiyor. Anladığım kadarıyla şizofreni hastaları belli zamanlarda tedavileri aksadığı, ilacını ihmal ettiği zaman böyle agresif hale geliyor. Normal zamanlarda baktığınız zaman topluma zarar veren biri değil. Bunları büsbütün dışlamak da mümkün değil. Bunlar da yaşıyor toplumun içerisinde”

İNCELEME YAPILIYOR

“Orada ihmal var mı? Tedavisinde ihmal var mı? Bununla ilgili inceleme yaptırıyoruz. Bunun yanında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne talimat verdim. Kamu kurum ya da kuruluşlarda değil, şehirde şizofreni hastası kişiler öncelikle araştırılacak. Toplumda bu potansiyeli taşıyan ne kadar kişi varsa hepsinin tedavisiyle birebir ilgileneceğiz."

“İHTİYAÇLARINI BİZ KARŞILIYORUZ”

Şizofreni hastalarının tedavilerinin ciddiyetle takip edilmesi gerektiğine işaret eden Zahteroğulları, "İldeki dilenci veya bu tarz insanları da toplatıyoruz. Bunun gerçekten ihtiyacı varsa yardımcı oluyoruz. Bunun için kimsenin bu ülkede dilenmesine gerek yok, ihtiyaçlarını biz, toplum karşılıyor" ifadesini kullandı.

 www.boluekspres.com

3 yorum yapılmış
  • serdar
    5 Haziran 2014 • 11:00
    Demek ki önce Masumlar can verecek ki devlet önlem alabilsin.
  • Olgun
    5 Haziran 2014 • 11:00
    İyi de bunların tamamen tedavisi mümkün olmuyor. İlaçlarını kullanmadıkları zaman ne yaptıklarını bilmiyorlar ve saldırganlaşıyorlar. Siz okullardaki eğitimi beceremiyorken bir de bunları nasıl eğiteceksiniz ?
  • yuksel14
    6 Haziran 2014 • 11:00
    helal olsun gercekten doğru olanı yapmış vali bey.bunların tedavileriyle yakından ilgilenmek lazım o şahış kendi ne yaptığını bilmiyor.hem güzel hemde genç sayılır birde memur.hem kendine yazık etti hemde genç kıza....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.