VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BÜYÜK HORTUM...

3 Haziran 2014

Gerede’de fırtınanın ardından ortaya çıkan hortum Murat Fakılları köyünde hasara yol açtı. Çok sayıda evin ...

Gerede’de fırtınanın ardından ortaya çıkan hortum Murat Fakılları köyünde hasara yol açtı. Çok sayıda evin çatısı uçarken, ahşap binalar zarar gördü.

 Gerede’nin Murat Fakılları köyünde öğle saatlerinde hortum meydana geldi. Saatteki hızı 100 kilometreyi aşan hortum, köyde birçok eve zarar verdi. Evlerin çatıları uçarken, ahşap binalar ise büyük zarar gördü. Hortum felaketinin ardından AFAD Müdürlüğü’ne bağlı 5 kişilik arama kurtarma ekibi Murat Fakılları köyüne gitti. İncelemelerde bulunan ekip evlerde ve çevrede meydana gelen hasarı tespit etti. İlk çalışmaların ardından AFAD Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Sarıdoğan ve Mimar Pınar Tunçkol, hasar tespiti çalışmaları için olay yerine gitti.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILDI

İl AFAD Müdürü Hasan Erdoğan, “Son günlerde millet olarak acı olaylar ve büyük kayıplar yaşadık. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de yaşanan depremle unutmamamız gereken bir gerçekle yeniden yüz yüze geldik. Ülkemiz çeşitli afetlerin yaşanabileceği bir coğrafyada bulunuyor. Bunun son örneği Gerede ilçemizde yaşanan hortum. Kurum olarak olayın akabinde Arama Kurtarma Ekibimizle olay yerindeydik. Sonrasında ise Şube Müdürümüz ve mimarımız olay yerine giderek hasar tespiti çalışması yaptı. Olayda maddi hasar meydana geldi ama sevindiğimiz nokta hiçbir vatandaşımıza bir şey olmadı. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.