VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AYASOFYA'DA FETİH NAMAZI KILINDI!

31 Mayıs 2014

Anadolu Gençlik Derneği, "Seccadeni al da gel" sloganıyla "Sabah Namazında Ayasofya Camii'nde buluşuyoruz" etkinliği düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği, "Seccadeni al da gel" sloganıyla "Sabah Namazında Ayasofya Camii'nde buluşuyoruz" etkinliği düzenledi. İstanbul'dan ve çevre illerden otobüslerle gece yarısından itibaren Ayasofya meydanında toplanan grup, burada sabah namazı vaktinin girmesini bekledi.

POLİS AYASOFYA'DA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Toplanan kalabalığa meydana kurulan platformdan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Halil İbrahim Kutluay dua etti. Ardından hafız Bayram Genç Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu. Polis de Ayasofya'nın bahçesine girilmemesi için barikatlar oluşturarak, güvenlik önlemi aldı.

SABAH NAMAZI KILINDI

Namaz vaktinin girmesiyle Kabe imamlarından Şeyh Abdullah Basfar alana geldi. Basfar platforma çıkarak topluluğu selamladı. Meydanda toplanan erkeklerin arka tarafında kadınlar namaz için saf tuttu. Daha sonra cemaate sabah namazı kıldıran Basfar, namaz sonrası dua yaptı. Dua okurken ağlayan imam Basfar'ı görmek isteyen topluluk izdiham oluşturdu.

"ZİNCİRLER KIRILSIN, AYASOFYA AÇILSIN"

Daha sonra platforma çıkan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, namaz kılmaya gelen cemaate teşekkür etti. Kabe imamlarından Basfar ile birlikte platforma çıkan Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, Kur'an-ı Kerim okudu. Kutluay'ın duasının ardından grup, "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları atarak dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.