VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HARVARD'IN BİRİNCİSİ "TÜRK DAHİ"

30 Mayıs 2014

22 yaşındaki Türk Levent Alpöge, dünyanın en önemli okullarından biri olan Harvard Üniversitesi’ni birincilikle tamamladı. Dünyanın ...

22 yaşındaki Türk Levent Alpöge, dünyanın en önemli okullarından biri olan Harvard Üniversitesi’ni birincilikle tamamladı.

Dünyanın en prestijli okullarından Harvard Üniversitesi’nde 2014 yılı birincisi Türk genci Levent Alpöge (22) oldu. Alpöge, hem matematik ve fizik lisans bölümlerinden, hem de aynı anda fizik yüksek lisans derecesi elde etti.

4 üzerinden 4 not ortalaması ile “Tüm Üniversite Birincisi” (Valedectorian) ünvanıyla mezun olan Alpöge, başarılarla dolu bir eğitim hayatına sahip.

Nenüz lise son sınıfı öğrencisiyken ABD çapında adayların katılımı ile gerçekleşen Intel Bilim Yetenekleri Yarışması’nda ABD Başkanı Barack Obama ve senatörler tarafından kutlanan 40 genç finalist arasına giren Levent Alpöge, “Ivy League” olarak ve akademik mükemmelliği ile tanınmış ABD’nin 8 en iyi üniversitesi tarafından kabul edildi.

Harvard’ın matematik bölümünü seçen Alpöge'nin pek çok prestijli ödülü ve bursu buluyor. Alpöge aynı zamanda; American Mathematical Monthly, Journal of Combinatorial Theory, Journal of Number Theory, International Mathematics Research Notices dergilerine yazılar yazıyor ve Harvard College Mathematics Review dergisinin de editörluğünü üstleniyor.

Çalışmalarını önümüzdeki yıl Winston Churchill bursu ile İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi’nde sürdürecek olan Levent Alpöge, daha sonraki yıl yine 8 Ivy League okullarından gelen doktora kabullerinin içinden Princeton’ı seçerek eğitimine devam edecek.

Ailesi ile birlikte New York'ta yaşayan Alpöge, koyu bir Beşiktaş taraftarı.(Habertürk)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.