VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÖLKÖY'DE SU SEVİYESİ NORMALE DÖNDÜ!

29 Mayıs 2014

Bolu’da zirai çevreleri yağmur duasına çıkaran kuraklık sonrası gelen bahar yağmurları tarımda umutları yeniden yeşertti.

Bolu’da zirai çevreleri yağmur duasına çıkaran kuraklık sonrası gelen bahar yağmurları tarımda umutları yeniden yeşertti. Bolu'da, tarım arazilerinin sulanmasını sağlayan ve içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy’de doluluk oranı önceki haftalara göre daha da arttı.

Bolu'da, tarım arazilerinin sulanması ve içme suyu ihtiyacı için kullanılan 24 milyon metreküp su toplama kapasitesine sahip Gölköy Baraj Göleti'nde yeterli yağış olmadığı için su oranı birkaç hafta öncesi son 10 yılın en düşük seviyelerine geriledi. Çevresi yeşil alanlarla kaplı 21 metre derinliğindeki gölette, suların çekilmesiyle birlikte çorak alanlar ve adacıklar ortaya çıktı.

Bolu Ovası Sulama Birliği Başkanı Sabahattin Altunel, Gölköy’de bahar yağmurları ile birlikte su miktarında büyük bir artış yaşandığını belirtti ve göldeki doluluk oranının yüzde 95 oranında olduğunu söyledi. Şimdiki planlamalara göre, Bolu’da yaz mevsiminde su sorunu yaşanmayacağını belirten Altunel, patates sezonunun kurak geçmesi halinde Ağustos ve Eylül aylarında sebze tarım alanları için su kesintisi uygulanabileceğini söyledi. Altunel, göldeki doluluk oranının içme su ihtiyacını karşılamakta yeterli olacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Gölköy’de objektiflerine yansıyan görüntülerde de göldeki su seviyesinin artışı açıkça görüldü. Birkaç ay öncesine kadar bir hayli çekilen ve çorak alana dönüşen bölgelerin su artışıyla birlikte yeniden su altında kaldığı gözlendi.

Kaynak: Boluekpress

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.