VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MARMARA VE EGE'DE DEPREM!

24 Mayıs 2014

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Gökçeada'nın batısında 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma ...

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Gökçeada'nın batısında 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, Yunanistan Kamariotissa Adası merkezli olduğunu duyurduğu depremin büyüklüğünü 6.4 olarak açıkladı. Saat 12.26 sıralarında Gökçeada'da 6.5 şiddetinde deprem yaşandı.

TELEFON HATLARI DA KİLİTLENDİ

Deprem, Manisa, İzmir, Çanakkale, Bursa, Antalya, Kütahya ve Balıkesir'de de hissedildi. Yaşanan deprem, insanları sokağa dökerken, telefon hatları da bir süre kilitlendi.

EGE VE MARMARA'DA DEPREM

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın internet sitesinde İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen depremin Ege Denizinde ve 6.5 şiddetinde meydana geldiği açıklandı. 

DEPREME EN YAKIN YERLEŞİMLER

Depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu (29.76 kilometre), Şirinköy (32.05 kilometre) Dereköy (34.16 kilometre), Tepeköy (38.05 kilometre) ve Zeytinli (41.99 kilometre) olduğu kaydedildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale ilçelerinde de binalardan atlayıp yaralananlar olduğu öğrenildi, 30'a yakın kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Kent merkezindeki Koca Tepe Camii’nin kubbesi ve bir binanın bacası devrildi. Çanakkale'nin Gelibolu, Lapkesi ilçelerinde de bazı eski binalarda çatlak olduğu, panikle kaçarken yaralananlar bulunduğu bildirildi. Meydana gelen deprem nedeniyle Yenice İlçesi Devlet Hastanesi'nde de çatlaklar oluştu.

Binanın tehlike arzetmesi nedeniyle hastaların tahliyesine başlandı. Çanakkale'den Ulusal Medikal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin sahra hastanesi kurmak üzere Yenice'ye hareket ettiği bildirildi. İlçede, biri ana çadır olmak üzere iki çadırdan oluşan sahra hastanesi kurulacağı öğrenildi.

İZMİR

 Deprem Bolu'dan Edirne'ye, İstanbul'dan İzmir'e, Çanakkale'den Eskişehir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremi hisseden İzmirliler binaları boşaltarak kendilerini dışarı attı. İzmir'de paniğe neden olan depremde ilk belirlemelere göre mal ve can kaybı yaşanmadı.

BALIKESİR

Balıkesir'de de hissedilen depremle birlikte çok sayıda vatandaş bulundukları binaları terk etti. Çok korktuklarını söyleyen vatandaşlar, yakınlarına cep telefonu ile aramaya çalıştı.

YALOVA

Öğle saatlerinde Marmara ile Ege'de birçok şehirde hissedilen deprem, Yalova'da da insanları sokağa döktü. İnsanlar şiddetli sarsıntının ardından korkuyla ev ve iş yerlerinden sokaklara fırladı. Bir kadının, binanın şiddetle sallanmasına rağmen, "Çocuğum içeride" diyerek Çocuk Etüt Merkezi'ne girdiği görüldü.

KOCAELİ

Deprem Kocaeli'den de hissedildi. Vatandaşlar binaları tahliye ederek, telefonlarla yakınlarına ulaşmaya çalıştı.

SAKARYA

Deprem Sakarya'da vatandaşları sokağa döktü. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde büyük yıkımın yaşandığı kentte büyük korku yaşandı.

Sarsıntıyla birlikte iş yerlerinde ve evlerde bulunan vatandaşlar, kendilerini dışarı attı. Büyük korku yaşayan vatandaşlar, cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Yoğunluk nedeniyle telefon hatlarında sorun yaşandı.

BURSA

 Bursa'da da hisseden deprem sırasında insanlar panik halinde sokaklara çıktı. Sokaklar insanlarla dolarken, herkes cep telefonlarıyla yakınların ulaşmaya çalıştı. Cep telefonları uzun süre çalışması. Bazı vatandaşlar ise yaşanan paniği cep telefonlarıyla görüntüleme derdine düştü.

EDREMİT

Balıkesir'in Edremit ilçesinde hissedilen deprem halkı sokağa döktü. Paniğe kapılan insanlar binaları boşaltırken, özellikle Çayiçi Caddesi'ndeki bir dershanedeki onlarca öğrenci kendini dışarı attı. Bazı öğrenciler fenalık geçirirken, arkadaşları sakinleştirdi.

GEMLİK

Ege depremi Bursa'nın Gemlik ilçesine de paniğe sebep oldu. Öğle saatlerinde meydana gelen sarsıntı Ege ve Marmara bölgelerinde hissedilirken, Gemlik'te de etkili oldu. Sarsıntı paniğe neden oldu.

ESKİŞEHİR

Deprem, Eskişehir ve bölgesinde de hissedildi. Sarsıntıyı yaşayan vatandaşlar, korku ve panikle ev ve dükkanlarından çıkarak kendilerini sokağa attı. Depremde can veya mal kaybı olup olmadığının belirlenmesi için araştırma başlatıldı.

TEKİRDAĞ

Deprem sırasında Tekirdağ'da özel bir hastane boşaltıldı.

Korkulu anlar yaşatan deprem sarsıntıları sonrasında yakınlarına ulaşmak isteyen vatandaşlar cep telefonlarından arama yapamadı. Özel bir hastanede ise hastalar görevliler tarafından dışarı çıkartıldı. Deprem anında dışarı çıkan Osman Mamuk, şunları kaydetti. "Tekirdağ olarak depremi hissettik. Herkes sokaklara ve caddelere akın etti. Hastane boşaldı, bütün herkes sokaklarda. Telefon hatları kilitlendi ve çalışmıyor."  Deprem sırasında 20 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Yine Tekirdağ'da bir minare yıkıldı. Şarköy'de 5 yaralı olduğu açıklandı.

SOMA

Deprem Soma'da da hissedildi. Somalılar, deprem nedeniyle panik yaşadı ve sokaklara çıktı. Deprem sonrası can kaybı yaşanmadı.

DEPREM SONRASI YARALILAR VAR

Deprem sonrası 64 kişinin yaralandığı belirtildi.

BAKAN GÜLLÜCE VE VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

Deprem sonrası açıklama yapan Çevre Bakanı İdris Güllüce, "Bize gelen bilgilere göre can kaybı yok" açıklaması yaparken, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, "Merkezi İstanbul dışında olduğu anlaşılan bir deprem hissettik. İstanbulumuzla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi şu ana kadar intikal etmemiştir. Bilgi toplamaya devam ediyoruz. Deprem üssü 6.5 şiddetinde Gökçeada açıklarında Ege denizi olarak görülüyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.