VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İKA'DAN ERCOŞKUN'A DOĞALGAZ CEVABI

22 Mayıs 2014

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un “Başbakan bile söylese Sümer Mahallesi’ne doğalgaz gelemez” açıklamasına AK ...

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un “Başbakan bile söylese Sümer Mahallesi’ne doğalgaz gelemez” açıklamasına AK Partili Bolu Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Hüseyin İka’dan cevap geldi. İka, “Açıklamayı muhalefet partisi milletvekili yaptığını düşündüm. Sümer Mahallesi’nde doğalgaz konusunda kesinlikle bir aksama olmayacak.Halkımız rahat olsun” dedi.

Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un Sümer Mahallesi’ne doğalgaz gelemeyeceği yönünde yaptığı açıklamayı şaşkınla karşıladığını söyledi. İka, “Milletvekilinin böyle bir açıklama yapmasını siz söyleyince ben muhalefet milletvekili yapmış zannetmiştim. Böyle bir konu yok oradaki bütün halkımızı doğalgazla buluşturacağız” dedi .

“YANLIŞ BİR AÇIKLAMA OLMUŞ”

İka, “Bilindiği üzere doğalgaz hattı döşeme işi bir mahkeme kararı ile durdurulmuştu. Ancak yeni yapılan ihale ve değerlendirmeler sonrasında da Haziran ayında bu uygulamaların, doğalgaz hattı döşenmemiş mahallelere doğalgaz hattı döşenme işleminin tekrar başlanacağı bilgisini vermek istiyorum. Mevzuatta şöyle bir konu vardı. karayollarına ait arazilerde paralel olarak doğalgaz hattı çekilmesinde bir sıkıntı vardı, ancak başka bir seçenek olmayan yerlerde, karayollarına ait arazilerde paralel hat çekimine Karayolları Genel Müdürlüğü müsaade ediyor. Dolayısı ile eğer böyle bir açıklama varsa muhalefet Milletvekilimiz böyle bir açıklama yapmışsa bu kabul edilebilir değil. Yanlış bir açıklama olmuş” diye konuştu.

“MUHALEFET VEKİLİNİN YAPTIĞINI DÜŞÜNDÜM”

Hüseyin İka sözlerine şu şekilde devam etti;

“O konuda sanırım yanlış bir bilgilendirmesi var kendisinin. Biz Cumhuriyet Caddesi’nde de Sümer Mahallesi’nde de doğalgazsız ev bırakmayacağız. Karayolları arazisinin hemen sağ tarafında ve sol tarafında olan bütün evlere de doğalgaz hattı vereceğiz. Oraları da doğalgaza kavuşturmuş olacağız. Milletvekilinin böyle bir açıklama yapmasını siz söyleyince ben muhalefet milletvekili yapmış zannetmiştim. Böyle bir konu yok oradaki bütün halkımızı doğalgazla buluşturacağız” diye konuştu.

“İŞLER YOLUNDA GİDİYOR”

Yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren İka, “Beygaz ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile Bolu Belediyemizin önderliğinde gerekli tüm görüşmeler yapılmıştır. Şu anda herhangi bir engel yoktur. Başbakanımızın da daha yoğun işlerle uğraştığı bir dönemde kendisine böyle bir konuda bilgi vermeye yoktur. Zaten işler yolunda yürümektedir” şeklinde konuştu.

“SÜMER MAHALLESİ’NDE BİR AKSAMA OLMAYACAK”

“Doğalgaz olmayan mahalleler konusunda da bilgilendirme yapan İka, “Doğalgaz olmayan mahalle sayımız bizim yaptıklarımızdan daha az miktarda onu söyleyebilirim. Mahalle, mahalle değil de sokak, sokak çalışmalar oluyor. Mesela Çıkınlar Mahallesi’nde bir miktar sokağa yapıldı. Akpınar Mahallesi’nde bir miktar sokağa yapılıyor ama diğerlerine de gelecek. Sümer ve Tepecik mahalleleri keza aynı şekilde. Bizim düşüncemiz ve talebimiz Beygaz’dan D-100’ün güneyinde kalan mahallelerimize yıl sonu itibari ile doğalgaz hattının döşenmiş olmasıdır. Beygaz’ın 2014 yılı içerisinde planladığı metraj 70 km civarında biz ise bunu 120 km ye çıkartılmasını talep ediyoruz. Önümüzde ki hafta Beygaz’ın Genel Müdürlüğü ile de bu konuda bir görüşmemiz olacak. Bu işin mahkeme nedeniyle iki yıl aksayan doğalgaz döşenme sürecinin hızlanarak telafi edilmesini istiyoruz. İnşallah   2015’in sonunda da D-100’ün kuzeyinde de doğalgazın ulaşmadığı yer kalmamış olacak ve bu süreci bitirmiş olacağız. Halkımızın bu konuda doğru bilgilendirilmesi açısından Sümer mahallesinde böyle bir aksama olmayacağını şimdiden ifade etmek istiyorum. Bu konuyu da halkımıza gerçekleşecek bir müjde olarak duyurmak istiyorum.”

6 yorum yapılmış
  • ORTAMCI
    21 Mayıs 2014 • 11:00
    Kime güveneceğimizi şaşırdık. Olmayacak şeyleri (gerçekleri hap muhalefet mi? açıklar. Bu konuda olduğu gibi yetkili ağız iktidarın vekili de açıklar. İzahı bu kadar kolay.
  • VAY BEA
    21 Mayıs 2014 • 11:00
    VAY BEA
  • kağan
    21 Mayıs 2014 • 11:00
    bunlar yakında bırbırıne gırerler demedı demeyın gorursunuz bırısı gelecek dıyor bırısı gelmıcek hangısı yalan soyluyor bakalım gorecez bende alı ercoskun dogru dıyor karayolu orası hatta bu yıl yenıleme yapacak karayolları beledıye bırsey yapamıyor yola
  • alı velı
    21 Mayıs 2014 • 11:00
    öncelikle sumere yol yapın yol kostebek yuvası gıbı yollar
  • İso
    21 Mayıs 2014 • 11:00
    Cumhuriyet caddesine doğalgaz getiremeyecekseniz söyleyin mudurnu ya bağlanalım.hiç değilse ilçede yaşıyoruz deriz.100 m yanımda 5 yıldır doğalgaz var.biz hala geleceği gideceği tartışıyoruz.
  • melunheon14
    22 Mayıs 2014 • 11:00
    rahat olun ika söylediyse doğrudur.ama öbürkünü boş ver o neyin vekili olduğunu bile bilmiyor..madem vekilsin gelmeyecekse bile getireceksin....bize azından cıkanı yapacak vekil lazım mesala hüseyin ika gibi...gelecek dediyse doğrudur...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.