VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BURALARDA HAK ARAMAK YASAK!

18 Mayıs 2014

Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentin belirli noktalarında gösteri yürüyüşü ve eylem yapılamayacağı ifade edildi. Alınan ...

Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentin belirli noktalarında gösteri yürüyüşü ve eylem yapılamayacağı ifade edildi. Alınan karara gerekçe olarak, valilik binasına saldırılmak suretiyle milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasına dönük bir riskin söz konusu olabileceği ifade edildi.

Karar gereği, izin alınmadığı takdirde Bolu Valiliği binasının giriş kısmı olan kuzey cephe ile doğu-batı ve güney cepheleri, adliye binası önü, Askerlik Şube Başkanlığı, Anıtpark ve Valilik Konutu olmak üzere ek krokide belirlenen alan içerisinde, Mehmet Yücetürk Kültür Merkezi önü de dahil olmak üzere belirlenen alan içerisinde toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve benzer etkinliklerin Anayasa'nın 34. maddesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. maddesi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun uygulanmasına dair yönetmeliğin 23. maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesine dayanarak yasaklanmıştır.

1 yorum yapılmış
  • Atilla Yılmaz
    17 Mayıs 2014 • 11:00
    Vatandas At yaylasında mı eylem yapsın? Küçücük Bolu'da Anitparkla, vilayetin önünü yasaklamak demek Bolu'da kimse eylem yapamaz demektir.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.