VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FACİADA SON RAKAM

17 Mayıs 2014

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden faciasında ölenlerin sayısının 301’e yükseldiğini söyledi. Madende ...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden faciasında ölenlerin sayısının 301’e yükseldiğini söyledi. Madende çıkan ikinci yangının kontrol altına alındığını söyleyen Yıldız, "485 işçi kurtarılmış oldu, 301 işçi hayatını kaybetti" dedi. Son gelen bilgilere göre madendeli son iki işçinin cenazesi de dışarı çıkarıldı.

 

FACİADA SON RAKAM: 301 ÖLÜ

Bakan Taner Yıldız, Soma’daki maden faciasındaki arama kurtarma çalışmalarında sona gelindiğini belirterek, “Bir kez daha arkadaşlarımız dört bir köşeyi maden ocağında tekrar bakacaklar. Taradıktan sonra o nihai kararımızı tekrar kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

“ÇALIŞMALARI ARTIK NİHAYETLENDİRMİŞ OLACAĞIZ”

 

Arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaştıklarını belirten Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

“12 ailemizin başvurusu vardı. Kamuoyuna birçok bilgiyi paylaştık. Ailelerden ola ki müracaat etmeyen var, acısı içerisinde bulunduğu yerde kalan varsa onlar da müracaatlarını yapsınlar. Çünkü özel şirketten aldığımız özlük hakları, personel bilgilerinde ola ki bir eksiklik olabilir, bir yanlışlık olabilir. Şu ana kadar bütün duyurularımız ile beraber 12 aile müracaat etti. En son geldiğimiz noktada 10 işçimiz çıkarılmıştı ve Akhisar’daki hastaneye götürülmüştü. 2 işçimiz de yer altındaydı. Bütün bu rakamlar tutuyor, örtüşüyor. O zaman yapacağımız bir işlem vardı. Şu anda yeri tespit edilen 2 işçimizi de çıkaracağız. Daha sonra aileleri ile buluşturacağız. Bize yeni gelen talep olmadığı ve elimizdeki bilgiler de bunu teyit ettiği için biz arama çalışmalarını artık nihayetlendirmiş olacağız. Nedir buradaki yapılması gereken. Bir kez daha arkadaşlarımız dört bir köşeyi maden ocağında tekrar bakacaklar. Taradıktan sonra o nihai kararımızı tekrar kamuoyuyla paylaşacağız. Bütün bu çalışmalardan sonra kazanın olduğu saat itibariyle hem adli hem idari soruşturma başlatılmıştı. Bu vebali kimse üstlenmez, üstlenemez. İster kamu ister özel şirket kim olursa olsun. İhmali olduğuna inanılan o cezasını çekecektir ve çekmelidir.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.