VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜSTAD'A VEFA...

15 Mayıs 2014

Milli Türk Talebe Birliği, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110. yıl dönümünde festival havasında bir ...

Milli Türk Talebe Birliği, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110. yıl dönümünde festival havasında bir haftayla anma programları düzenleyecek. Uğur Işılak programın finalinde Üstad Senfoni Orkestrası ile sevenleriyle bulaşacak.

Necip Fazıl Kısakürek 20 - 26 Mayıs tarihleri arasında 'Üstadın izinde' isimli programlarla Bolu, Sakarya ve Kocaeli'nde anılacak. Programlarla ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Türk Talebe Birliği Bolu Başkanı Hayrettin Özde basın toplantısı düzenlediler.

“HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ”

Birbirinden farklı programların düzenleneceği etkinlikte ilgili bilgiler veren Milli Türk Talebe Birliği Bolu Başkanı Hayrettin Özde, "Milli Türk Talebe Birliği tarafından Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin katkıları ile Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110. yıl dönümünde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Şairlerin Sultanı Necip Fazıl Kısakürek şiir olmak üzere farklı alanlarda verdiği eserlerle kültür dünyamıza mührünü vurmuş, fikir ve aksiyon adamı olarak bilinen büyük insan, nice devlet adamları, fikir adamları vatan millet aşığı bir nesil yetiştirmiş bir değerimizdir. Etkinliğimize tüm halkımız davetlidir" dedi.

“HER ŞEYİMİ ÜSTADA BORÇLUYUM”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, "Bu tür etkinlikler üstad gibi şairlerin yetişmesine vesile olsun. Cumhuriyet tarihinin en önemli düşünürlerinden tarihe iz barakan bir sanatçıyı anmak için etkinlik düzenleyen Milli Türk Talebe Birliğini kutluyorum. Önemli olan bir nesil yetişmesidir. Necip Fazıl Kısakürek'te bir nesil yetiştirmek için yoğun çaba harcamış bir düşünürdür. Milli Türk Talebe Birliği'nin fikir babasıdır. Bende Milli Türk Talebe Birliği içinde yer aldım. Bu yapı şuanda ülke siyasi hayatında aktiftir. Cumhurbaşkanı'ndan başbakanına kadar birçok yerde burada yetişenler görev yapmaktadır. Her şeyimi üstada borçluyum. Her zaman Milli Türk Talebe Birliği'nin yanındayım. Necip Fazıl Kısakürek'in hedefi milli ve manevi değerlerine bağlı ülkesini geleceğe taşıyacak gençlik yetiştirmektir. Necip Fazıl'ın bu hedefi doğrultusunda Milli Türk Talebe Birliği'nin görüşlerine sahip çıkan gençlerimizin her zaman yanında yer alacağız. Gençlerimizin çalışmaları Necip Fazıl gibi üstatların çalışmalarına vesile olsun" dedi.

'Üstad'ın İzinde' programlarının Bolu finalinde ise 26 Mayıs'ta ünlü şarkıcı Uğur Işılak sahne alacak.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.