VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YILMAZ'IN ELİ BOŞ KALDI!

12 Mayıs 2014

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Express Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, “Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Bolu ne ...

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Express Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, “Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Bolu ne derece mesafe kat etti?” sorusunu yanıtladı. TMMOB Bolu İl Temsilcisi Nazmi Uçar’ın 2013 yılı Kasım ayında yaptığı, “Her dört konuttan 1’i riskli” açıklamaları sonrası, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Bolu’da uygulanması konusunda sivil toplum kuruluşları ve muhalefetten kendisine görüş bildirmelerini isteyen Yılmaz, aradan geçen 7 ayın ardından aynı konuya ilişkin çarpıcı açıklamalara imza attı.

Haber: Mehmet KORKUSUZ

Bolu’daki konutların güvenilirliği ve Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bir kez daha tartışma konusu haline geldiği 2013 yılı Kasım ayında, TMMOB Bolu İl Temsilcisi Nazmi Uçar Bolu Express’e yaptığı özel açıklamada, “Bolu depreme hazır, demek mümkün değil. Her dört konuttan 1’i riskli” ifadelerini kullandı.

Uçar’ın kamuoyunda yankı uyandıran bu şok açıklaması sonrası Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’da Bolu Express Gazetesi’ne açıklamada bulundu ve “Boş lafa karnımız tok. Bolu’yu gerçekten seviyorsanız, hasarlı binaları tespit edip önümüze koyarsınız!” ifadelerini kullandı.

Yılmaz’ın bu demeçleri sonrası, gündemin tamamen yerel seçimlere odaklanması üzerine, Kentsel Dönüşüm Projesi tartışmaları bir süreliğine rafa kaldırıldı. Yerel seçimler sonuçlandı. Yılmaz’ın açıklamaları üzerinden aylar geçti ve hedef gösterilen Mayıs ayı geldi çattı.  Ancak deprem bölgeleri içinde yer alan Bolu’da Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında atılmış somut adımlar hakkında şu ana dek herhangi bir açıklama yapılmamış olması bir kez daha akıllara soru işaretleri getirdi. Peki, Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Bolu ne derece mesafe kat etti? Bolu Express Gazetesi işte bu sorununun yanıtını Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan aradı.

 

“EN BÜYÜK ŞİKAYETİM, BİZE PROJE SUNULMAMASI”

Yılmaz, soru karşısında yaptığı açıklamalarda, TMMOB Bolu İl Temsilcisi Nazmi Uçar’ın, “Bolu depreme hazır, demek mümkün değil. Her dört konuttan 1’i riskli” ifadelerini yeniden hatırlattı. “Bu yuvarlak bir laf” diyen Yılmaz, “Sorumluluk bilinci içerisinde olan sivil toplum örgütleri eğer gerçekten kendilerini sorumlu hissediyorlarsa, teknik özellik taşıyan sivil toplum örgütleriyse, tespitlerini yaparlar ve bunları sorumlulara resmi olarak iletirler” ifadeleriyle, önceki çağrısını yineledi.

Uçar’ı hedef alan ifadeler kullanan Yılmaz, “Sırf basında kendileriyle ilgili bir haber çıksın diye bunu basın malzemesi yapmazlar. Ben 10 yıllık belediye başkanıyım. Bolu’da 10 içerisindeki en büyük şikayetim, bize proje sunulmamasıdır. Bugüne kadar ki tüm toplantılarda da bundan yakındık ve ‘Kimin elinde projesi varsa, gelsin yapalım’ dedik” biçiminde konuştu.

Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Seçim bitti ve yeni bir döneme giriyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu konuda imarla ilgili bir şablon çalışmasını zaten ciddi anlamda yapıyoruz. Bunu şu anda geleceğe taşıyacak şekilde masaya yatırarak devam ettiriyoruz. İmar açısından problemli yapıların tamamının tespit edilip bunların bir süreç içerisinde yeniden yapılandırmak durumundayız. Artı ana caddelerdeki ve yeşil alanlar çevresindeki yapılarda siluet çalışması başlatıyoruz. Bu konuda da ilk toplantılarımızı yaptık. Önümüzdeki dönemde MARKA’dan bir ekip gelecek ve onlarla bu çalışmayı olgunlaştıracağız. Şehri geleceğe taşıyacak ana resmi arkadaşlarımızla paylaştık. Görüşlerimi belirttim. Bu konudaki ekip çalışması sürüyor.”

“KİMSEDEN BİZE BİLGİ GELMEDİ!”

“Bugüne dek ne siyasi partilerden, ne sivil toplum örgütlerinden, ne de şahıslardan dişe dokunur bir öneri gelmemiştir” diyen Yılmaz, kentsel dönüşüm projesini kentte uygulama arzusunu, “Biz bu öneriyi sonuna kadar beklediğimizi de ifade ediyoruz. Polemik söz konusu olduğunda çok şeyler söyleniyor. Ama artık polemik dönemimiz geçti. İş yapma dönemine geçtik. İş yapabilmemiz için kimin Bolu’yla ilgili düşüncesi varsa, gelsin bizlerle paylaşsın. Hepsine açığız. Bizler kendisini teknik olarak adlandıran ve seçim öncesi gazetelere demeç verenlerden çözüm beklemiyoruz. En azından bizlere ‘şunlar problemlidir’ şeklinde bilgi vermeliydiler. Ama kimseden bize bir bilgi gelmedi” sözleriyle ortaya koydu.

“KİMSENİN BURNU KANASIN İSTEMİYORUZ”

Yılmaz, hayata geçeceği dönemde olası tartışmalara neden olabilecek proje için ayrıca, “Biz kimsenin burnu kanasın istemiyoruz. Ama sıfır mağduriyetle problem çözmekte mümkün değil. Biz en az mağduriyetle bu işleri çözmek durumundayız” ifadelerini kullandı..

 

“CHP’DEN, LAF, FİKİR, ŞOV, POLEMİK DEĞİL,

UYGULANABİLİR BİR PROJE BEKLİYORUM”

Yılmaz, açıklamalarının devamında, kentte hayata geçmesi planlanan en büyük kentsel dönüşüm projesinin küçük sanayi sitesinin taşınması projesi olduğunu söyledi. Yılmaz, kentteki bu en büyük kentsel dönüşüm projesi için ne sivil toplum örgütlerinden, ne de muhalefetten kendisine proje gelmediğini belirterek, “Kentsel dönüşümle ilgili bizim birinci konumuz sanayinin taşınmasıdır. O, Bolu’daki en büyük kentsel dönüşüm projesidir. Sanayi yeni yerinde yapılacak, eski sanayi yıkılıp, yeniden şehircilik anlamında kentsel dönüşüm açısında projelendirilecek. Ayrıca şehri rahatsız eden birimlerin tamamının şehrin dışına çıkarılmasını da öngörüyor bu sanayi projesi. Dünyada, kenti rahatsız eden birimlerin şehir dışına çıkarıldığı bir başka yer daha yoktur. İlk defa Bolu bunu planlamıştır. Sanayinin taşınması konusunda, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Bolu Belediyesi, Valilik, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) müşterek bir protokol içerisinde bu çalışmaları yürütüyor. Bununla ilgili muhalefete resmi bir yazı da gönderdi. Eğer bir projeleri varsa, iktidar ve muhalefet işbirliğiyle hayata geçirmeyi taahhüt ettik. Bu projenin esnafı mağdur ettiğini CHP kendisi ifade etti. Madem öyle esnafı mağdur etmeyen projeleri siz getirin, ben uygulayacağım diyorum. Bunun için resmi yazı yazdım. Cevap gelmeyince ikinci yazıyı da yazdım. Şu an onlardan, laf, fikir, şov, polemik değil, uygulanabilir bir proje bekliyorum. Bu talebimi de sonuna kadar deklare edeceğim, bekleyeceğim.

Ayrıca muhalefet pazaryeri projesini beğenmemişti. O da bir kentsel dönüşüm projesidir. Pazaryeri projesi içinde 15 gün önce ilk yazıyı yazdım.

“BOLU İÇİN PROJESİ OLMAYANLAR, BENİ POLEMİKLERLE VE ENGELLEMELERLE RAHATSIZ ETMESİNLER”

Seçim döneminde benim yanlış bulunan projelerimin doğrularının CHP’den uygulanabilir projelerinin tamamını istiyorum. Altına imzamı atacağımın da sözünü veriyorum. Eğer kimsenin dağarcığında bir fikri yoksa, bir proje yoksa, beni polemiklerle ve engellemelerle rahatsız etmesinler. Hiç değilse sussunlar” dedi.

Bolu’da kentsel dönüşüm projesi hakkındaki önümüzdeki dönemde yaşanacak gelişmeler merakla beklenmeye devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.