VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"KIZMAYIN SAYIN BAŞBAKANIM"

10 Mayıs 2014

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştayın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde uzun ve siyasi konuştuğu gerekçesiyle ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştayın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde uzun ve siyasi konuştuğu gerekçesiyle Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösterdi.

Törende, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün ardından Feyzioğlu konuşmasını yaptı. Feyzioğlu, yaklaşık 1 saat süren konuşmasının sonunda "Bitirdim, bitirdim" diyerek, son bölüme geçti.

İŞTE O DİYALOG

Bu sırada Başbakan Erdoğan'ın, Feyzioğlu'na tepki gösterek, "25 dakika Başkan konuşuyor, 1 saat sen konuşuyorsun" demesi üzerine Feyzioğlu, "Kızmayın Sayın Başbakanım, güzel bir şey söylüyorum Sayın Başbakanım" ifadesini kullandı.

"Edepsizlik yapıyorsun, yeter artık, yanlış konuşuyorsun" diyen Erdoğan'a, Feyzioğlu, "Neyi yanlış söylüyorum Sayın Başbakanım" yanıtını verdi.

Bu sırada Başbakan Erdoğan, "Ne konuşuyorsun, Van'da neler yapıldığından haberin var mı" diye sordu.

Feyzioğlu, sözlerini "76 milyonun cumhurbaşkanını seçiyoruz. Bu cumhurbaşkanımızın huzur içerisinde 76 milyonu kucaklamasını öneriyorum. Seçim sürecinin bu sürece uygun yürümesini arzu ediyorum ve bir kısmı da belki burada olan adayların birbirini kucaklayarak, güzel bir seçim dönemi yaşamasını diliyorum. Ben edepsizlik yapmadım. Kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam Sayın Başbakan" diye sürdürdü.

Başbakan Erdoğan'ın ayağa kalkarak, tepkisine devam etmesi üzerine Feyzioğlu, konuşmasının yapıcı olduğunu ve hakaret içermediğini savundu.

Erdoğan'ın tepkisini yanındakilerle de paylaşarak, "Siyasi bir konuşma yapıyor, böyle bir şey olabilir mi" ifadesini kullanması üzerine Feyzioğlu, "Hiçbiri siyasi değildir. Hepsi Anayasa'ya uygundur" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan da "Van ile ilgili anlattıkların baştan aşağı yalan" diye konuştu.

Erdoğan davetlilerle birlikte salondan ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.