VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İZZET BABA'YA SAYGI

10 Mayıs 2014

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 131 tesis kazandırarak "Bolu'nun babası" ünvanını alan hayırsever işadamı İzzet ...

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 131 tesis kazandırarak "Bolu'nun babası" ünvanını alan hayırsever işadamı İzzet Baysal için yaklaşık 5 bin kişi "İzzet Baysal'a Şükran Yürüyüşü" ne katıldı.

 

Hayırsever İzzet Baysal Bolu'ya bugünkü rayiç değeriyle 364 milyon 162 bin TL'yi bulan 131 tesis kazandırdı. İzzet Baysal, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilirken, tüm servetini bağışladığı adını verdiği vakıf ise yaptığı eserlerden dolayı TBMM Üstün Hizmet Ödülü aldı. Bolu Valiliği,Bolu Belediye Başkanlığı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından büyük hayırsever için 25 yıldır İzzet Baysal Şükran Günleri düzenleniyor. Bugün başlayan etkinlikler kapsamında Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları,Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan,İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yaklaşık 5 bin kişi "İzzet Baysal'a Şükran Yürüyüşü" ne katıldı. Ellerinde bayraklar ve hayırseverin fotoğrafları bulunanlar İzzet Baysal Caddesi'nde bando eşliğinde yürüyerek İzzet Baysal'ın heykeli önünde toplandı.

Vali Ahmet Zahteroğulları yaşarken heykeli dikilen İzzet Baysal anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından üniversite öğrencileri İzzet Baysal'ı anlattılar. Ahmet Baysal'ın kürsüye gelerek amcasıİzzet Baysal'a yazdığı mektubu okuması duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Zaman zaman gözleri dolarak konuşmakta zorlanan Ahmet Baysal,Bolu'ya bir anaokulu daha yapacakları müjdesini verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.