VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAYLA EVİ YIKIMLARI DEVAM EDİYOR

8 Mayıs 2014

Bolu’da, yayla evi yıkımlarının ikinci gününde bir Kıbrıs Gazisinin evi yıkıldı. Gazi Mehmet Bulut (61), ...

Bolu’da, yayla evi yıkımlarının ikinci gününde bir Kıbrıs Gazisinin evi yıkıldı. Gazi Mehmet Bulut (61), “Yunanlılar, Rumlar beni indiremedi. Demek ki siz indiriyorsunuz” diyerek yetkilileri eleştirdi.

Valilik kararıyla 300’ü aşkın yaylada belirlenen binin üzerindeki kaçak betonarme evlerin yıkımına başlandı. Yıkımların ikinci gününde ekipler Sarıalan bölgesinde bulunan Akçakavak Yaylası’na gitti. İlk olarak Recep Bilen isimli vatandaşın evi yıkıldı. Yıkım öncesi ev sahibi ve köylüler, binanın çatısındaki malzemeleri ve evin kapıları ile camlarını söktü. Yaylaya ev yapmak için 70 bin TL para harcadığını söyleyen Recep Bilen, “Evi yaptım, bitirdim. İçine oturmak üzereydim. Evimi yıkma kararı almışlar. Dün mahkemeye gidip savcıya ifade verdim. 70 bin lira para harcadım. Kaçak olduğunu bilmiyordum. Kendiniz görüyorsunuz. Herkes gibi biz de yaptık” diye konuştu.

Yaylada vatandaşların eşyalarını almalarına izin veren ekipler daha sonra yıkımı gerçekleştirdi. Recep Bilen’e ait evden sonra sadece temeli atılan bir bina daha yıkıldı. Akçakavak Yaylası’nda son olarak Kıbrıs Gazisi Mehmet Bulut’un evi yıkıldı. Yıkım öncesi yetkililere tepki gösteren Bulut, şöyle konuştu: “Kıbrıs Barış Harekatında savaşa katıldım. Günlerce ekmek yüzü görmedik. Elim ve ayağımdan yaralandım. Bir sancak nöbeti tuttum, bu tırnaklarımdan kan aktı. Vali beye sesleniyorum. Ben vatan için çalıştım. Yunanlılar, Rumlar beni indiremedi. Demek ki bunlar indiriyor.”

Gazinin isyanına rağmen İl Özel İdaresi’ne bağlı iş makinesi iki katlı binayı kısa sürede yıktı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.