VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAYLA EVİ YIKIMLARI OLAYLI BAŞLADI!

7 Mayıs 2014

Bolu'da yayla evi statüsüne uymayan kaçak yapıların yıkımı sırasında anne ve oğlu iş makinesinin önüne ...

Bolu'da yayla evi statüsüne uymayan kaçak yapıların yıkımı sırasında anne ve oğlu iş makinesinin önüne atlayarak evlerinin yıkılmasını engellemek istedi. Jandarma ekipleri ev sahibinin oğlunu etkisiz hale getirip kelepçelerken, annesi ise gözyaşlarıyla yıkımı izledi.

HABER: MURAT ÇELİK

 Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında yüzlerce köy muhtarına seslenerek, "Yaylalarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Yaylalar yazlık villa arazisine dönüşmeyecek" sözleriyle statüye uymayan yayla evlerinin yıkılacağını açıklamıştı. Merakla beklenen yıkımlar bugün başladı. Sabah saatlerinde çok sayıda jandarma ekibi, İl Özel İdaresi iş makineleri, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, itfaiye ve ambulanslardan oluşan ekip Gölcük'te bulunan Yuva Yaylası'na gitti. Jandarma komutanı, yayla girişine yeni ev yapan Sami Özkaya (68) ve oğlu Cihan Özkaya'nın yanına giderek yıkım yapılacağını söyledi. Ev sahipleri jandarmadan izin isteyerek çatıdaki kiremitleri ve bazı eşyaları kurtararak zararı azaltmak istediklerini söylediler. Gerginlik yaşanmaması için bir süre kiremitlerin çatıdan alınmasına izin verildi. Daha sonra İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makinesi ilk darbeyi vurarak yayla evinin yıkımına başladı.

Giriş bölümünden sonra evin tamamının yıkımına geçilince, Cihan Özkaya kendisini iş makinesinin önüne attı. Annesi Makbule Özkaya ise, "Evimi yıkmayın" diye bağırarak sinir krizi geçirdi. Jandarma ekipleri iş makinesinin önüne atlayan adamı yaka paça gözaltına alarak kelepçeledi. Ev sahibi Sami Özkaya ise yıkımı uzaktan sakince seyretti. Cihan Özkaya'nın yıkım sırasında cep telefonuyla evini görüntülemesi dikkat çekerken, Yuva Köyü Yaylası'ndaki ilk yıkım tamamlandı. Yıkımların yarın Akçakavak Köyü Yaylası'nda devam edeceği belirtildi.

6 yorum yapılmış
  • Laima
    6 Mayıs 2014 • 11:00
    Madem yaylalar yazlık arazıye donusmeyecek, gölcükteki evi de yıksınlar(zengin zümre evi), sonucta orası da bi yayla ve betondan ?!
  • melunheon14
    6 Mayıs 2014 • 11:00
    YAZIK.....iyi oldu az bile size boludaki iyi vali gitti gele gele yaramazı geldi eskisi olsaydı böyle olmazdı...kolay değil 3.5 kuruşla ev yapmak..yapmayın sizde mümkün olduğunca tomruk ev falan yapın...yayla özelliği olsun yaylaları şehir evlerine döndürdünüz beton yığını.....
  • Murat Celesun
    7 Mayıs 2014 • 11:00
    Mal canın yongası tepkiler gayet normal. Bu ev yıkım kararı verildiği anda yıkılsaydı bu kadar hır,gür olmazdı.Kararın uygulanması uzadıkça insanlarda yanlış beklentiler oluştu.Onlarda kendi açısından kısmen haklı. Bu yıkım kararı inşallah emsal olurda diğer yaylalarda veya devlete ait alanlarda gelişi güzel yapılar yapılmaz.
  • Selçuk Özkan
    7 Mayıs 2014 • 11:00
    Asıl kaçak evler Çakmaklar yaylasında... Adamlar Çakmaklar yaylasını villa konduya çevirdiler. Hepsinin villası var
  • dost
    7 Mayıs 2014 • 11:00
    eskisi gibi yaylalara çıkılmıyo bile adamın hazır yapılmış evini göz göre göre yıkmak yanlış bence.2 üç ay çıkıp hayvanlarını rahat ettirmek isteyen çiftçilerimizi yok ediyoruz böylece.sanırım istenende bu.
  • köylü
    7 Mayıs 2014 • 11:00
    yaylayı yayla gibi kullanmayan şahıslar cok fazla alem icin ev yapanlar bile var ama hayvanı olan köylülere zaten muktarlık tarafından yardımcı olmaları lazım bu durumlar meyil vermemeleri lazım ama gercekten yaylalara hayvan besicileri kullansın selcuğun söylediği gibi villa yapan cok fazla önce yıkıma villalardan başlanması gerekir ilgili makam lara duyrulur...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.