VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"DÜŞMEDİĞİ İÇİN HALAY ÇEKİLECEK YER DEĞİL BOLU ÇİMLERİ"

6 Mayıs 2014

Detay Gazetesi Köşe Yazarı Nail Önder, Boluspor’un Denizlispor’u yenerek ligde kalmasının ardından bir köşe yazısı ...

Detay Gazetesi Köşe Yazarı Nail Önder, Boluspor’un Denizlispor’u yenerek ligde kalmasının ardından bir köşe yazısı kaleme aldı. Önder, “Düşmediği için halay çekilecek yer değil Bolu çimleri. Düşmemenin verdiği gazla abuk sabuk basın açıklaması yapıp zafer sarhoşu gibi sağa sola sallayacak yer değil Bolu!. ’Boluspor ancak şampiyon olduğunda çılgınca sevinir, düşmediğinde değil” dedi.

İŞTE NAİL ÖNDER’İN SONUNA KADAR OKUNMASI GEREKEN MUHTEŞEM YAZISI

 

İYİ TATİLLER ÇOCUKLAR!

BOLUSPOR nihayet sezonu tamamladı ve istediği skoru alarak, son dakikada bulunduğu lige tutunarak, PTT 1nci ligde kaldı.

Buraya kadar 30’dan fazla maç oynayan kırmızı beyazlılar, son maçta tribündeki ve ekranları başındaki BOLUSPOR sevdalılarını yürekleri adeta ağızlarında değil ellerinde tutacak bir şekilde maç seyrettirdi. BOLU’ya gönül vermiş, çıkarsız, menfaatsiz ve tek zevkleri sevdaları BOLUSPOR olan BOLU’lular için; BOLUSPOR BİR GURURDUR, BOLUSPOR BİR ONURDUR, BOLUSPOR BİZ MAZİDİR, NİCE DEVLERİ DİZE GETİRMİŞ, 1965’de doğmuş ABANT güneşidir.

KÖROĞLU’nun ter izini taşır kırmızı beyazlı forma; ‘MERTLİK BOZANA DÜŞMAN, BİLEĞİ SAĞLAM,  YÜREĞİ ÇATAL KÖROĞLU’nun.’

BOLUSPOR sevdadır, karşılıksız aşk’tır, kimsenin BOLUSPOR’dan bir çıkarı yoktur çünkü tribünde.

Borsada hissesi yoktur bu takımın, havuz gelirinde milyonları yoktur, bir gariban 5 metrekare mağazadan başka atkı formada satacak store’ları yoktur.

O atkıyı, formayı maraton tribün girişinde, stadın arkasında kalan dar sokakta ALİ ABİ satar, ORHAN kardeş satar, o para orda da döner öyle bir döner ki, ‘’niye atkı 10tl kardeşim dediğinde’’ gözleri yerinden çıkar ALİ ABİ’nin ‘’bana başkan izin veriyor ben BOLU’nun çocuğuyum kardeşim’’ diyerek horozlanır da sana.  ÇÜNKÜ BOLUSPOR uğruna bir şeyler yapmak BOLU ÇOCUĞU’na anasının ak sütü gibi helaldir.

BOLUSPOR ; BOLU ÇOCUĞUNUN’DUR, BOLU’NUN ÇOCUĞUNUNDUR.!!!

Herkes bu bilinci taşır BOLU’nun sokaklarında,’’ BOLUSPOR bizim kardeşim’’ der  ve başlar iki çayla muhabbet, yaşı 40’ın üstünde olanlar, gururla anlatır bugünün gençlerine;  ‘’ o var ya o RIDVAN fenerli, bir zamanlar BOLU’DA  top oynardı, caddede bir keresinde RIDVAN’la karşılaştık dedim ki ona RIDVAN niye o topa kafa  vuramadın?… ‘’

Devam eder sonra ‘’hani RECEP vardı BEŞİKTAŞLI, TAKOZ RECEP yahu, bir keresinde RECEP …..’’

sonra uç uca ekler ‘’ŞENOL GÜNEŞ var ya, SERCAN var ya, HALİTOVİÇ, …’’

‘’ O TÜRKİYE KUPASI finalini oynadığımız sene var ya…’’

‘’AVRUPA KUPASINA gittiğimiz o sene var ya, o zaman adı BALKAN KUPASI …’

Bu muhabbetler böyle devam eder gider ne zaman konu BOLUSPOR’dan açılsa her kahvehanede, dost meclisinde...

HAKTIR. HUKUKTUR BOLUSPOR! Uğruna köfte ekmek satmak, atkı satmak yaşı kendinden küçüklere eskileri anlatıp CAKA SATMAK!!!

Sezon 2014; BOLUSPOR  son maçta, son dakikaya kadar, ligden düşecek mi kalacak mı korkusu yaşattı herkese, o hava atanlara, o mağrur gururlu elinde tek maziyle övünecek kadar bir avuç anısı kalmış pazarcıya atkıcıya köfteciye BOLU sevdalısı herkese..!

Olmaz mı olur, bir takım kötü sezon geçiremez mi geçirir, düşmez mi düşer de hatta! Futboldur bu, DOĞALDIR, olağandır, yenmek de vardır yenilmek de! Kaybetmek de vardır kazanmak da! Kimsenin ona itirazı yok!

Neye itirazı var o zaman?

MAÇ BİTMİŞ, DENİZLİSPOR’u yenmişsin 1-0, ligde de kalmışsın, tebrikler...

‘’BU SEZON İÇİN ÜZGÜNÜZ, AFFETTİRMEZ AMA SON MAÇTA BAKIN LİGDE KALDIK ‘’ de geç git yoluna ey futbolcu kardeş! EY BOLUSPOR’un mazisi hakkında tek dirhem bilgisi olmayan, o kahvelerde ne konuşulduğunu bilmeyen, 3 kuruşluk atkıyı 5 kuruşa BEN BOLUNUN ÇOCUĞUYUM KARDEŞİM diyerek hak görerek satan adamı bilmeyen, BOLUSPOR’u küçüklükten beri babasının malı olarak gören o pazarcıyı, köfteciyi bilmeyen ey  dünkü çocuk futbolcu kardeş!!!

Sahanın ortasında halay çektiniz, şampiyonluk sevincini geçti DÜŞMEDİĞİNİZ İÇİN yaptığınız gösteri!!! Ona da bir şey demedik...

Kalkmış basın açıklaması falan yapıyorsunuz! O suçlu bu suçlu! O gazeteci bu gazeteci...

Bırakın kardeşim bırakın. DÖRT hoca değişti size adam gibi top oynatmasını öğretecek diye…!!!

Kardeşim sahada siz ter dökerken, TRİBÜNDE binlerce adam yüreği elinde, parmakları buz gibi maç seyretti heyecandan, düştük düşeceğiz diye. O basın açıklamasında şovenist hareketlerle saydırdığınız gazeteci senden sizden daha çok heyecanlandı son maçta, senden çok daha kahrolacaktı BOLUSPOR düşse!

Bir alt ligde olsaydı BOLUSPOR, kaçınız kalacaktınız BOLU’DA? Kaçınız?

Yürekli olun da konuşun...

Bir elin parmakları kadarınız bile kalmazdı bu şehirde bir alt lige düşsek...

Sen sporcusun, yolun başındasın.

Senin sandığın yer burası değil canım kardeşim, DÜŞMEDİĞİ İÇİN HALAY ÇEKİLECEK YER DEĞİL BOLU ÇİMLERİ, DÜŞMEMENİN VERDİĞİ GAZLA ABUK SABUK BASIN AÇIKLAMASI YAPIP ZAFER SARHOŞU GİBİ SAĞA SOLA SALLAYACAK YER DEĞİL BOLU!

‘’BOLUSPOR ANCAK ŞAMPİYON OLDUĞUNDA ÇILGINCA SEVİNİR, DÜŞMEDİĞİNDE DEĞİL !!!  ‘’

3 TRİLYON, 5 TRİLYON KAÇ TRİLYON BORCU VARSA BOLUSPOR’un, seni ve seni gibileri göndersin de seneye 1 TRİLYON DAHA borca girsin bu kulüp!

Ama o gazeteci, ama o atkıcı, o gaza getirdiğiniz tribün, onların hepsi seneye de BOLU’DA ONDAN SONRAKİ SENEYE DE! DÜŞSE DE BOLU’DA KALSA DA BOLU’DA!!!

 SEN NERDESİN? DÜN NEREDEYDİN? YARIN NEREDE OLACAKSIN?

 EHVEN-İ  ŞER’sin!(kötünün iyisi)

4 hoca ancak öğretti size ligde kalabilmeyi!

İYİ TATİLLER ÇOCUKLAR.

 

1 yorum yapılmış
  • ayhan
    5 Mayıs 2014 • 11:00
    Ya var ya sonunda aklı başında mantıklı düşünebilen birileri varmış çok şükür Boluluyum diyeceksin bununla övüneceksin bu yıl anamızı ağlatanları koruyacaksın vay anasını yani
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.