VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KUDUZ KÖPEK ALARMI!

25 Nisan 2014

Bolu'nun Sacçılar köyünde kuduz kurdun gece saatlerinde köpeklere saldırması sonucu köy karantinaya alınırken, birçok köpek ...

Bolu'nun Sacçılar köyünde kuduz kurdun gece saatlerinde köpeklere saldırması sonucu köy karantinaya alınırken, birçok köpek uyutularak toprağa gömüldü.

Mudurnu yolu üzerinde bulunan ve merkeze 12 kilometre uzaklıktaki Sacçılar köyüne geçtiğimiz hafta kurt saldırısı oldu. Gece saatlerinde köye inen bir kurt, kulübelerinde uyuyan köpeklere saldırdı. Sesleri duyarak dışarıya çıkan Rafet Güney isimli vatandaş, iki köpeğini yaralı görünce silahla kurdun peşine takıldı. Bir süre sonra köpeklere saldıran kurt silahla vurularak öldürüldü. Köylüler kurt saldırısı üzerine yetkililerden yardım istedi. Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme başlatılırken, öldürülen kurdun kafası inceleme yapılması içinAnkara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi. Testler sonucu köpeklere saldıran kurdun kuduz olduğu ortaya çıkınca, Sacçılar köyü karantinaya alındı. Köyün her yerine, "Yemleri ellemeyin" yazılı afişler asıldı. Kurtlar için bırakılan yemlerin tedavi amaçlı olduğu ve zehir içermediği açıklandı.

“5 KÖPEK UYUTULARAK…”

Olayın ardından köyde kurtla temas ettiği öğrenilen 5 ayrı köpek de kuduz şüphesiyle uyutularak toprağa gömüldü. Kurt saldırısının nasıl gerçekleştiğini bilmediklerini söyleyen köy sakinlerinden Fethiye ve Mehmet Taşkıran çifti, "Gece kurt gelmiş. Köpeklere saldırmış. Biz silah sesi duyduk ama hiç bakmadık. Köyde bir genç kurda köpekler alışsın diye üzerine salmış. Ondan sonra da silahla vurmuşlar. Sonradan kurdun kuduz olduğu anlaşıldı. Köydeki birçok köpeği gömdüler. Kurdu da aşağılara bir yere gömdüler" dedi.

Köyün 6 ay boyunca karantina altında olacağı öğrenilirken, testlerden aksi bir sonuç çıkmaması durumunda karantina süresinin erkene alınabileceği öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.