VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VATANDAŞ HİZMETLERDEN MEMNUN

19 Nisan 2014

TÜİK tarafından Bolu’da yapılan araştırmadan vatandaşların yüzde 50’sinden fazlasının belediye hizmetlerinden memnun olduğu ortaya çıktı.

TÜİK tarafından Bolu’da yapılan araştırmadan vatandaşların yüzde 50’sinden fazlasının belediye hizmetlerinden memnun olduğu ortaya çıktı. Bolulular kamu sektöründe en çok asayiş hizmetlerinden memnun olduklarını ifade ettiler. Araştırmaya katılanların yüzde 81,4’lük kesimi ise  en çok ışıklandırma hizmetlerinden memnun olduklarını söylediler. Adli Hizmetlerden memnuniyet oranı ise, % 48,5 ile Türkiye ortalamasının altında yer aldı.

Bolu’da belediye hizmetlerinden memnuniyet düzeyi on ana başlıktan ikisi dışında Türkiye ortalamasının üzerinde. Türkiye ortalamasının altında olan hizmetler; %56,3 ile toplu taşıma hizmeti ve %42,2 ile engellilere yönelik düzenlemeler oldu.

ASAYİŞ HİZMETLERİNDEN MEMNUNUZ

Kamu Hizmetlerinden memnuniyet düzeyi araştırmasında Bolu, SGK’dan yüzde 70,7 oranında memnun olurken, sağlıktan yüzde 85,0 oranında, eğitimden yüzde 81,5 oranında, adli hizmetlerden yüzde 48,5 oranında ve ulaştırmadan yüzde 83,1 oranında memnun olduğunu beyan etti. Bolu’nun kamuda en çok memnun olduğu hizmet ise asayiş hizmetleri.

YÜZDE 77,7 ÇÖP HİZMETLERİNDEN MEMNUN

Bolu Belediyesinin hizmetlerinden duyulan memnuniyet de ölçüldü. Bolulu vatandaşlardan yüzde 77,7’si çöp ve çevresel atık toplama hizmetlerinden memnun olurken, yüzde 12,3’ü memnun olmadığını ifade etmiş. Vatandaşların yüzde 79,4’ü kanalizasyon hizmetlerinden memnun iken, yüzde 8,2’si ise memnun değil. Şebeke suyu hizmetlerinden ise yüzde 75,5’i memnun, yüzde 13,9’u ise memnun değil. Yüzde 56,3 toplu taşıma hizmetlerinden memnun olduğunu ifade ederken, yüzde 7,5’i de memnun olmadığını bildirdi.

EN YÜKSEK ORAN HASTA VE YOKSULLARA YAPILAN HİZMETTE

Yüzde 74,3’ü yeşil alanların miktarından memnun iken, yüzde 11,2’si memnun değil. Vatandaşların yüzde 44,2’si ise engellilere yönelik yapılan hizmetlerden memnun olduğunu bildirdi. Vatandaşların en yüksek memnuniyet bildirdiği hizmetlerden biri de hasta ve yoksullara yönelik hizmetler oldu. Vatandaşların yüzde 55,5’i hasta ve yoksullar için yapılanlardan memnun olurken, yüzde 8,1’i yetersiz buldu. Bolu Belediyesinin yaptığı yol ve kaldırım hizmetlerinden faydalanan vatandaşların oranı yüzde 61,8 iken, memnun olmayanların oranı da yüzde 35,1 olarak tespit edildi. Yüzde 81,4’lük kesim şehirdeki ışıklandırma hizmetinden memnun iken, yüzde 8,6’sı da memnun olmadığını beyan etti. Sokak levhaları ve dış kapı numaralandırma hizmetlerinden ise yüzde 78,2’si memnun olduğunu, yüzde 10,3’ü de memnun olmadığını dile getirdi.

KAYNAK: www.boluekspres.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.