VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BELEDİYEDE HAKSIZLIĞA YER YOKTUR"

14 Nisan 2014

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, ruhsatsız oldukları gerekçesi ile iki adet matbaanın ve gazetenin ...

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, ruhsatsız oldukları gerekçesi ile iki adet matbaanın ve gazetenin kapatılması konusunda açıklamalar yaptı.

İhsan Ağcan, geçtiğimiz gün basında ve kamuoyunda da yer alan, Bolu Belediyesi Basın Yayın Müdürü’ne yapılmış saldırıyı da esefle kınadığını belirterek; “Hukuk içerisinde gereken karşılığın kısa zamanda ve çok şiddetli bir şekilde verileceğini de belirtmek istiyorum. Haydutlukla, derebeylikle Bolu’da bir şey yapılamayacağını kısa süre içerisinde bu be buna benzer insanların görecektir” diye konuştu.    

“BAŞVURU BEYAN FORMUNDA İŞYERİ SAHİBİNİN KENDİ İMZASI BİLE YOK”

İhsan Ağcan açıklamasında, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları bulunmadığı için mühürlenen matbaa ve gazetelerin ruhsat başvurularını da gayri ciddi bir şekilde ve kanunlara aykırı olarak yaptıklarını belirterek, “Son 1 ay içerisinde Zabıta Müdürlüğümüz ve İmar Müdürlüğümüzün denetim ekipleri tarafından 210 adet denetim yapılmış ancak bunların içerisinden 8 adet işyerimiz, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı yönünden uygun bulunmamış ve bunların da bir kısmına süre verilmiş bir kısmına da işlem tesis edilmiştir. Denetimleri yapılan işyerleri arasında hemen hemen tüm branşlardan işyerleri bulunmaktadır. Çay ocağı, berber, pansiyon, unlu mamuller, matbaa, lokanta, gazete, konfeksiyon mağazaları, kafeterya, araç park yerleri ve restoran gibi birçok işyeri bu denetimlerin içerisine girmiştir. Ancak son günlerde bazı basın kuruluşlarının yansıttığı gibi sanki bazı iş kollarına özel bir uygulama yapıldığı belirtilerek toplum yanlış bilgilendirilmeye çalışılmaktadır. Bunlarda özellikle matbaa ve gazetecilerdir. Sanki kendileri özel bir yasaya tabiymiş gibi kanun, kural, mevzuatı hiçe sayarak bir kaşık suda fırtınalar kopartmaya çalışmaktadırlar. Bu işyerlerimizden birisi olan Kalıcı Konutlarda faaliyet gösteren bir matbaadır. Bu matbaada şikayet üzerine yaptığımız incelemelerde matbaanın ruhsatsız olduğu görülmüş ve maalesef bizim denetimimizden bir gün sonra başvuruları gerçekleşmiştir. Yaptıkları başvuruları incelediğimizde ise, gayet gayriciddi bir şekilde müracaat yapılmış ve müracaatında işyeri ile ilgili bilgiler bulunmamaktadır ve hatta ilk müracaatında işyeri sahibinin imzası bile bulunmamaktadır. Dolayısıyla Zabıta ekiplerimiz buranın bu şekilde ruhsatlandırılamayacağını kendilerine ifade etmişler ve evraklarının tamamlanması suretiyle tekrar başvurularının değerlendirileceğini bildirmişlerdir. Yapılan dosya incelemesinde başvuru beyan formunda bulunan imzanın o işyerinin sahibine ait olmadığı ve kendisine vekalet edecek bir noter beyanının da olmadığı görülmüştür ve ayrıca işyeri kullanım alanının kaç m2 olduğu da belirtilmemiştir. Dolayısıyla bu arkadaşların usulüne uygun bir işyeri açma ve çalıştırma müracaatları yoktur ve usule uygun müracaat yapmaları halinde durum tekrar değerlendirilerek kendilerine bilgi verilecektir” diye konuştu.

“BİR DİĞER GAZETE İSE YALAN BEYANLA BAŞVURU YAPMIŞTIR”

Mühürlenen gazetelerden bir diğerinin ise ruhsat başvurusunda 36 m2 olarak belirttiği işyerinin 156 m2 olduğunu ve bu işyerinin de İmar Kanununa aykırı tadilat gerçekleştirildiğini belirterek; “Diğer gazete bürosu ile ilgili ise malum bir kaşık suda fırtınalar koparan bu arkadaşlar sanki kendileri özel bir yasaya tabiymiş gibi davranıyorlar ve bazen de haddi hududu aşmak suretiyle zeytinyağı gibi suyun yüzüne çıktıklarını görüyorum ve bu davranışlarını da kınıyorum. Bu gazete bürosunun bize yapmış olduğu işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı başvurusunda ise yerlerinin 36 m2 olduğu belirtilmiştir. Ancak yerinde yapmış olduğumuz tespitlerde ise şu anda ticari faaliyette bulundukları yerin 156 m2 olduğu tespit edilmiştir ve burada da yıllarca bu faaliyetlerini yürütmüşlerdir. Burayla ilgili de ayrıca yine yerinde yapılan tespitlerde iskan aldıktan sonra iskana aykırı bir şekilde orada mutfak ve duvarlar örmek suretiyle bağımsız bölümler oluşturdukları ortaya çıkmıştır. Bununda 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 32. ve 42. Maddelerine aykırı olduğunu biz bu arkadaşlara ilettik. Daha sonra bu arkadaşlar önce tadilat ruhsatı getirdiler fakat bu tadilat ruhsatı usulüne uygun olmayan ve gayri ciddi bir belge olduğu için kendilerine geri iade ettik. Fakat daha sonra bize 11.04.2014 tarihinde resmi yazı ile aykırılıkları giderdiklerini bildirmişler ancak gerek İmar Müdürlüğümüz gerekse Zabıta Müdürlüğümüz ekiplerinde yapılan yerinde incelemelerde de mutfak bölümünün devam ettiğini ve yine mutfak bölümündeki tesisatlarında usulüne uygun olarak ruhsatlandırılmadığı ve bu şekilde iskan talebinde bulunmadıkları görülmüştür. Dolayısıyla bu işyerimizin başvuru da, imar kanununa uygun olmadığından ve eklentileri olduğundan İmar Kanunu’nun ilgili maddelerine göre kendilerine iade edilmiştir” dedi.

"KENDİLERİNİ YASALARIN ÜZERİNDE GÖRÜYORLAR"

Ağcan son olarak kanunlara ve mevzuata uygun olarak ruhsat başvurusunda bulunmaları halinde ruhsatlarının verileceğini belirterek şu şekilde konuştu:

“Dolayısıyla bu işyerlerimizin kanuna ve mevzuata uygun bir şekilde talepleri yoktur ve talep etmeleri halinde de ruhsatları değerlendirilip verilecektir. Bizim şahıslarla, kurumlarla hiçbir işimiz olmaz sadece kendilerini yasaların üzerinde gören insanların da yasalara uymasını sağlamak bizim görevimiz ki diğer işletmecilerimize ve esnaflarımıza haksızlık edemeyiz. Bolu Belediyesi’nde hiçbir zaman haksızlığa yer verilmediği ve bu güne kadar hiç kimseye bir haksızlık yapılmadığının bilinmesini istiyoruz. Son olarak ben değerli Bolu halkımızdan şunu istirham ediyorum; lütfen işyeri açmadan önce işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını alıp işyerinize astıktan sonra ticari faaliyetinize başlayın. Zaten yasa da bunu gerektirmektedir. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almadan hiç kimsenin işyeri açamayacağını ve çalıştıramayacağını ifade ediyor tüm esnaflarımıza bol ve helal kazançlar diliyorum.”

"GEREKEN KARŞILIK ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE VERİLECEKTİR"

İhsan Ağcan son olarak, geçtiğimiz günlerde  bir yerel gazete sahibi ve yakını tarafından Bolu Belediyesi Basın Yayın Müdürünü'nün tehdit edilmesini ve hakaretlerine maruz kalmasını şiddetle kınadığını belirterek; “Ayrıca 2 gün önce Bolu Belediyemizin Basın Müşavirine yapılan saldırıyı esefle ve nefretle kınıyorum. Bunu Bolu Belediyesi’ne yapılmış bir saldırı ve hakaret olarak kabul ediyorum. Hukuk içerisinde gereken karşılığın kısa zamanda ve çok şiddetli bir şekilde verileceğini de belirtmek istiyorum. Haydutlukla, derebeylikle Bolu’da bir şey yapılamayacağını kısa süre içerisinde bu be buna benzer insanların görecektir. Medeni ölçüler, hukuk ve kanun, nizam içerisinde davranılması gerektiğini Bolu Belediyesi olarak o insanlara öğreteceğiz. Ben tekrar basın müşavirimize yapılmış olan o saldırı ve hakaretleri sahiplerine iade ediyor ve en kısa zamanda Bolu Belediyesi’nden ve belediye çalışanlarından özür dilemeleri gerektiğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.