VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SOLMAZ-AHMET BAYSAL'DAN MİNİKLERE MÜJDE

11 Nisan 2014

Solmaz- Ahmet Baysal çiftinden bir müjde daha. Baysal çifti Çıkınlar Mahallesine bir anaokulu yaptırıyor. Bu ...

Solmaz- Ahmet Baysal çiftinden bir müjde daha. Baysal çifti Çıkınlar Mahallesine bir anaokulu yaptırıyor. Bu kapsamda Anaokulu için düzenlenen protokol çerçevesinde Baysal çifti yalnızca anaokulunu yaptırmayacak, okulun tefrişatını da üstlenecek. Düzenlenen protokolde Baysal çiftine teşekkür eden Vali Zahteroğulları, okul öncesi eğitiminin önemine de değindi. Solmaz – Ahmet Baysal çifti Bolu için hayırlarına devam ediyor. Baysal çifti Çıkınlar Mahallesinde İl Özel İdaresi’ne ait olan 1963 metrekare arsa üzerine tüm donanımlarını da karşılayarak bir anaokulu yaptıracak. Protokol imza törenine Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun,  İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti, Rektör Yardımcıları ve akademik personel katıldı.

Anaokulu protokolünü  imza töreninde konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, okul öncesi eğitimine gösterdikleri hassasiyetten dolayı Baysal çiftine teşekkür etti. Türkiye’nin son 10 yılda erkek-kız okuma oranlarında özellikle ilköğretim çağında büyük gelişme kaydettiğini söyleyen Vali Zahteroğulları, bu durumun da kadınların iş hayatına katılımı konusunda önemli olduğunu kaydetti. Kadın istihdamı konusunda, kadınların en büyük sıkıntısının evini mi yoksa iş hayatını mı seçeceği konusu olduğunu söyleyen Vali Zahteroğulları, “Eğitim durumları olan kadınlarımızın evde oturmaları onlara büyük haksızlıktır. Bu sorunu çözmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndayken tüm bu konuları kapsayacak erken yaşta eğitim ve kreş imkanlarının yaygınlaştırılması gibi ev ve iş yaşamının uyumunu da içeren Nüfus Politikaları Paketini hazırlamıştık. Bu paket yasa tasarısı olarak sanırım yakında gündeme gelecek.” dedi.

Birleştirilmiş okullarda büyük sıkıntılar olduğunu ifade eden Vali Zahteroğulları “Bizim şu anda ilimize 4 orta okul yapımı projemiz var. Bu okullarımız yapıldığında ortaöğretim kapsamında ilimizin hiçbir sorunu kalmayacak ki bu belki de Türkiye’de bir ilk olacaktır. Bu kapsamda Sayın Ahmet ve Solmaz Baysal ailesine ve Bolu Bağışçılar Vakfına okul öncesi eğitime göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer taraftan geçtiğimiz gün Karaçayır’daki spor alanlarını gezdiğini ve bu alanın eksikliğinin bir Spor Lisesi olduğunu kaydeden Vali Zahteroğulları, Karaçayır Spor kompleksinin tamamlanması ile birlikte  Bolu’nun olimpik sporcu yetiştirme bakımından Türkiye’nin lider ili olacağını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Solmaz – Ahmet Baysal çifti tarafından Çıkınlar Mahallesi’ne yaptırılacak olan anaokulunun protokolü imzalandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.