VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BAŞIMA BİRŞEY GELİRSE" DİYEREK YİNE HEDEF GÖSTERDİ

7 Nisan 2014

Bolu’ya düz savcı olarak atanan Zekeriya Öz, yine ilginç çıkışlarından birine imza attı. Öz, “Ergenekon ...

Bolu’ya düz savcı olarak atanan Zekeriya Öz, yine ilginç çıkışlarından birine imza attı. Öz, “Ergenekon soruşturması nedeniyle aldığım tehditler kamuoyunca bilinirken, başıma kötü bir şey gelmesi halinde sorumlusu bu tayin kararına imza atan HSYK üyeleridir" dedi.

HSYK'ya yeniden inceleme talebinde bulunan Savcı Zekeriya Öz'ün kurula verdiği dilekçe ortaya çıktı. Kurul kaynaklarından alınan bilgiye göre, Öz'ün 10 sayfaya yakın olarak sunduğu yeniden inceleme talebinde, tayinlerin HSYK 1.Dairesince daha önce alınan prensip kararlarına uygun olmadığının öne sürüldü.

"BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE..."

Zekeriya Öz’ü dilekçesinin bir bölümünde başına bir şey geldiği taktirde sorumluların HSYK üyelerinin olduğunu ifade ederek, "Yürüttüğüm Ergenekon soruşturmasında aldığım tehditler sürekli artmakta olup, yapılan tayinle şahsımın küçük bir ile atanması da korunma hususunda ki zafiyeti arttıracağından başıma gelecek her türlü eylemden de bu atamayı yapan 1.Daire üyeleri sorumlu olacaktır. Çünkü şahsımın zırhlı araç ve korunmasının zaruri olduğu yönündeki istihbarat raporları sebebiyle şahsıma tahsis edilen zırhlı araç da şahsıma yönelik tehditlerin artmasına rağmen sırf soruşturma da siyasiler lehine kayırmacılık yapmadığım için insafsızca yasal gerekçe gösterilmeksizin alınmıştır. Bu şartlarda küçük ilde görev yapmam halinde oluşacak güvenlik zafiyetleri nedeniyle başıma kötü bir şey gelirse bunun tarihteki sorumlusu olarak bu kararı imzalamış Sayın HSYK üyeleri de yer alacaklardır. Empati yapın demiyorum çünkü aldığım tehditler herkesçe bilinmekteyken bu tayinin niçin yapıldığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir."

"HAKKIMDA İNCELEME YAPAN MÜFETTİŞLERE BASKI YAPILIYOR"

"Sonuç olarak yapılan tayin hâkim ve savcı bağımsızlığına ve Anayasaya da aykırıdır. Yürütme organı ile ilgili yapılan soruşturmalar sebebiyle benim ve birçok meslektaşımın tayinin çıkarılması kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırıp yargıyı yürütmenin emrine verme sonucu doğurmaktadır… Hakkımda inceleme yapan müfettişlere yoğun baskı yapıldığı ve bu baskının da müfettişlerce bazı ortamlarda dile getirilmesi de soruşturmanın amacının Başbakanın "Zekeriya'yı bitirin" talimatı gereğince yapıldığı ortaya çıkmıştır."

1 yorum yapılmış
  • Turgut Tut
    6 Nisan 2014 • 11:00
    Sende emekli ol la.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.