VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAHÇELİEVLER KADIN ADAYDAN VAZGEÇMİYOR

4 Nisan 2014

Bolu’da Bahçelievler Mahallesi'ni 40 yıldır kadın muhtarlar yönetiyor. 2 dönemdir mahalle muhtarı olan Selma Hancıoğlu ...

Bolu’da Bahçelievler Mahallesi'ni 40 yıldır kadın muhtarlar yönetiyor. 2 dönemdir mahalle muhtarı olan Selma Hancıoğlu üçüncü dönem için yeniden aday olup seçilince mahallede ikamet eden kadınlar tebrik ziyaretinde bulundu.

Bolu’nun en büyük mahallelerinden olan 10  bin nüfuslu ve Bahçelievler Mahallesi'ni 1960’lı yıllardan günümüze dek kadınlar yönetiyor. İlk seçilen kadın muhtarın ardından bu süre içerisinde bir defa erkek muhtarın seçildiği mahallede semt sakinleri sürekli kadın adayları muhtar olarak seçmiş. İlk olarak 1964 yılında seçilen Meliha Bandakçıoğlu’nun muhtar olarak seçilmesinin üzerinden tam 40 yıl geçmiş durumda. Mahallenin mevcut muhtarı Selma Hancıoğlu ise 2004 yerel seçimlerinde göreve geldi. Üçüncü dönem içinde yönetime talip  olan ve  yeniden seçilen  Hancıoğlu, bu dönem değişiklik olsun diye 2 erkek azaya listesinde yer verdi. 3 dönemdir muhtar seçilen Hancıoğlu’nun yeniden kazandığını öğrenen mahallenin kadınları ,muhtarlık binasına gelerek  Hancıoğlu’nu tebrik etti.

 “ERKEK AZAYA YER VERDİM” 

Mahalle muhtarı olarak 2 dönemdir Bahçelievler Mahallesi'ni yöneten emekli banka müdürü Selma Hancıoğlu Bolu Ekspres Gazetesi Muhabirinin  sorularını yanıtladı. Seçimlerdeki başarısının sırrını açıklayan Selma Hancıoğlu, “Bahçelievler Mahallesi, Bolu’nun 3. büyük mahallesi oluyor. 64 ve 84 yılları arasında Meliha Bandakçıoğlu Hanım daha sonra bir erkek Canbazoğlu muhtarlık yaptı. Daha sonra onun azası olan Zürüye Doğanöz muhtarlık yaptı. 2004 yılında muhtarlıktan ayrılmaya karar verince bende değerlendirdim. 2004 yılında 5 aday arasından seçildim. 2009 yılında yeniden aday oldum.  İki dönemdir bu mahallede muhtarlık yapıyorum. Üçüncü dönem içinde  aday oldum seçildim. Bize destek veren mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. Allah  nasip ederse bu dönemi de aynı şekilde devam ettireceğim. Seçilen diğer arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum.  Aza listemde de pozitif ayrımcılık yaparak kadınlara yer verdim. Bu dönem 2 erkek azaya da yer verdim. Bir yıldır da mahallemizi sosyal medyadan bilgilendirmelerimiz yapıyoruz. 40 yıllık kadın iktidarını 45 yıla tamamlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.