VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ AÇIKLADI. BU KURUMDA TAKIM ELBİSE GİYMEK YASAK!

28 Mart 2014

Bolu İl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tardından düzenlenen ‘Bolu’da Tarım Çalıştayı’nda konuşan Vali Zahteroğulları, ...

Bolu İl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tardından düzenlenen ‘Bolu’da Tarım Çalıştayı’nda konuşan Vali Zahteroğulları, artık soyut adımlardan somut adımlara geçilmesi gerektiğini söyleyen Vali Zahteroğulları, “Bu toplantının sonunda sizlerden, alt alta yazılmış somut şeyler bekliyorum.  Biz şehir olarak kendi dersimizi çalışalım, ortak aklı bulalım, ne yapacaksak yapalım” dedi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen Bolu’da Tarım Çalıştayı’na, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Bolu İl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, bazı daire müdürleri, tarım çalışanları, beyaz et sektörü temsilcileri, üniversite öğretim görevlileri, STK temsilcileri, çiftçiler ve tarım birlikleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bolu İl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş çalıştay hakkında bilgiler verdi.

Çalıştayda konuşan Vali Ahmet Zahteroğulları, artık soyut ifadelerden somut adımlara geçilmesi gerektiğin ifade etti. “Artık yapacağımız şeylerin adı konuşmalı” diyen Vali Zahteroğulları, “Aslında bu konular çok defa konuşulmuş, söylenecek her şey söylenmiş diye düşünüyorum. Burada konuşsak, günlerce de konuşsak koyacak yeni bir şeyimiz kalmadı. Artık soyut kavramlardan somut kavramlara dönüşmeliyiz. Artık yapacağımız şeyin adı konulmalı. Söylemden eyleme geçmeliyiz.  Bu toplantıyı yapma amacımız da  budur.

Tarım çalışanlarına takım elbise yasak

Çalıştayın birinci bölümünün sonunda bir kapanış konuşması yapan Vali Zahteroğulları, üreticilere daha iyi hizmet götürebilmek için, sıkıntıları daha iyi anlayabilmek için tarımdaki yönetici kadrosu hariç tüm çalışanlara kravat ve takım elbise yasağı getirdi. İlgili Vali Yardımcısı Ayhan Kart’a da talimat veren Vali Zahteroğulları, “Ben Kaymakamlık yaptığım ilçelerde her kurumla ilgili bazı kararlar alıyordum. Bir tanesi de tarım teşkilatını ilçe müdürü de dahil takım elbise giymek yasak diyordum. Dairede oturmalarını istemiyordum. Devamlı arazide vatandaşlarımızın yanlarında olmalılardı. Eğer oturacaklarsa da kahvehanede vatandaşlarımızın yanında oturmalarını istiyordum. Vatandaşlarımız onlara rahat ulaşabilsin. Şimdi şehirde protokol işleri çok izninizle yönetici konumundaki arkadaşlar hariç, diğer tarım çalışanlarına kravat takıp, takım elbise giymeyi yasaklıyorum.  Toplantılarda kimseye tarımdan gelen arkadaşlara takım elbiseniz niye yok diye sormasınlar. ” şeklinde konuştu.

Vali Zahteroğulları konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Diğer taraftan araştırma, AR-GE yapmadan katma değer yapmak mümkün değil. Avrupa Birliğinin,  AR-GE işine ayırdığı para 56 milyon Euro civarında. Bunun içinde buna ağırlık vermemiz lazım. Sahada araştırmayı üniversitemiz, akademisyenlerimiz yapacak. Bilgi ile üretimi birleştirmeliyiz. Buna özel çaba gösterelim. Bununla ilgili teknoparklar mı oluşturacağız, enstitü mü oluşturacağız. AB projeleri de yapacağız. Bu birikim bizim için bir şans. Bu şehrin gerçekten çok değerleri var. Öncü çiftçilerimizi belirleyip başka ülkelerdeki uygulamaları da gösterelim. Öncü çiftçilerle kooperatifleşmeyi başarabilir  ve örnekler oluşturabiliriz. Bu toplantı ile ümidim bir kat daha arttı.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.