VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İKİ GAZETE İÇİN EYLEM YAPILDI

25 Mart 2014

Bolu Belediyesi Zabıta ekiplerinin Havadis Gazetesi ve Bolu Gündem Gazetesi'nin iş yeri ruhsatı bulunmadığı iddiasıyla ...

Bolu Belediyesi Zabıta ekiplerinin Havadis Gazetesi ve Bolu Gündem Gazetesi'nin iş yeri ruhsatı bulunmadığı iddiasıyla işlem yapmasının duyurulmasının ardından çeşitli siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri basın açıklaması yaptı.

Havadis Gazetesi'ne iş yeri ruhsatı bulunmadığı iddiasıyla Belediye ekiplerince işlem yapıldı. Bolu Gündem Gazetesi'ne de aynı gerekçeyle kapatma işlemi yapılacağı tebliğ edildi. Bunun üzerine CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP, MHP ile Saadet Partisinin belediye başkan adayları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar, Bolu Havadis Gazetesi'nin önünde toplandı.

CHP Milletvekili Tanju Özcan, burada yaptığı konuşmada, Anayasa'da 'Basın hürdür, sansür edilemez' ifadesiyle basın özgürlüğünün teminat altına alındığını söyledi. "Bolu Belediye Başkanı, her zaman yaptığı gibi keyfi uygulama yapıyor" diyen Özcan, "Sudan sebeplerle gazetelerin kapatılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Mehmet Aydın ise demokrasisinin gelişmesi ve ilerlemesinin ancak özgür basın ve haber alma hürriyetiyle mümkün olabileceğini anlattı.

Havadis Gazetesinin imtiyaz sahibi Mehmet Demirci de kentte 3 yıldır gazetecilik yaptıklarını anlattı. Demirci, şöyle konuştu: 'Bizler gazetecilikten başka hiçbir şey bilmeyiz. Hiçbir zaman iftira atmadık, yalan söz, yalan haber yapmadık. Havadis gazetesi, bugüne kadar bir yalan haber yapmış, iftira atmış olsaydı, hakkımızda açılan onlarca davalardan beraat etmezdik. Her ne olursa olsun, yolumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz' dedi.

Konuşmaların ardından, protestocu grup, slogan atarak İzzet Baysal Caddesi'nden PTT Caddesi'ndeki Bolu Gündem Gazetesi'nin önüne kadar yürüdü.Grup, buradaki açıklamanın ardından dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.