VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AİBÜ'DE NEVRUZ KUTLANDI!

21 Mart 2014

...

Türk'ün Ergenekon'dan çıkış destanı olan Nevruz Bayramı AİBÜ'de coşkuyla kutlandı. 21 Mart baharın gelişini müjdeleyen Nevruz kutlamalarına öğrencilerin yanı sıra MHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez, Bolu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Kenan Çevik ve çok sayıda MHP'li katıldı. Davul ve zurna eşliğinde yapılan kutlamalarda ateşten atlandı, demir düğüldü, helva dağıtıldı.

Uykusundan uyanan toprağın yeşille buluştuğu nevruz AİBÜ'de yapılan kutlama ile müjdelendi. Türk Dünyası'na göre Türkler'in Ergenekon'dan çıkışı ve ortak milli bayramı, eski takvimlere göre baharın ilk günü olan Nevruz AİBÜ Kültür Merkezi önünde yapılan törenle kutlandı. Törene öğrencilerin yanı sıra, MHP ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür vakfı temsilcileri de katıldı. Törende konuşan AİBÜ Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Samet Delibaş, Nevruz'un Türklüğün bağımsızlık toyu olduğunu söyledi ve Türk'ün binlerce yıllık kutlu toyunu kendi hain emellerine alet etmeye kalkışanlar olduğunu belirtti. Delibaş şunları söyledi: 'Nevruz ateşinin üzerinden atlamak; hastalıklardan, kötülüklerden arınmayı ve temizlenmeyi ifade etmektedir. Şimdi; Türk'ün toyunu Türk'e ihanet için istismara kalkanlara sesleniyoruz: Yaktığınız lastiklerin kara dumanı nerenizi temizlemektedir. Beyninizdeki kirlerin, ruhunuzdaki pisliklerin açığa çıktığı, en güzel biçimde ifadesini bulduğu o lastikli nevruz ateşi ihanetinizin bedelini ödemenize engel olabilecek mi? Bir kere daha ifade etmek isteriz ki; Nevruz Türk'ün binlerce yıldan beri süregelen bağımsızlığını ve uyanışını temsil eden Toyudur. Bugün Türk Dünyasının her beldesinde yakılan Nevruz Ateşi, ne yazık ki Türklüğün tarihine yakışır bir ihtişamdan uzaktır. Doğu Türkistan'da, Kerkük'te Batı Trakya'da, Ahıska'da, Kırım'da, Güney Azerbaycan'da esaret belimizi bükmüş, ateşimizi söndürmüştür. Dört bir yanımızı, demirden dağlar misali çevrelemiş olan düşmanlar, içten ve dıştan amansızca saldırılarına bir an bile ara vermemektedirler. Bugün Türk Dünyası'nda birbiriyle ilgisiz ve habersiz boynu bükük dalgalanan onlarca bayrak ve altında boynu bükük esaretle inleyen milyonlarca soydaşımız kutlu bir müjde beklemektedir.'

Delibaş'ın konuşmasının ardından Nevruz ateşini yakan MHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez ve Bolu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Kenan Çevik nevruz ateşinden atladı. Gülez ve Çevik ardından kutlama meydanında demir döğdü. Ateş etrafında halay çeken öğrenciler ve partililer daha sonra dağıtılan Nevruz helvasından yedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.