VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MİLLİ EĞİTİMDEN ÖĞRENCİLERE TARİHİ DERS

20 Mart 2014

Bolu’da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi münasebetiyle il genelindeki tüm okullarda Çanakkale’deki ...

Bolu’da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi münasebetiyle il genelindeki tüm okullarda Çanakkale’deki öğle yemeği menüsü çıkartıldı. 

Ülke genelinde Çanakkale şehitleri 18 Mart’ta bir kez daha anılırken, o günler yeniden göz önüne geldi. İl Mili Eğitim Müdürlüğü de tüm okullarda bu programa ağırlık verilmesini bildirirken, taşımalı eğitim gören öğrenciler bu duyguyu biraz daha fazla yaşadılar. İl genelinde taşımalı eğitim gören toplam 8 bin 520 öğrencinin öğle yemeği menüsü buğdaylı çorba ve üzüm hoşafından ibaret oldu. O günün anısına Yukarısoku İlk ve Ortaokulundaki öğle yemeğine katılan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, beraberindeki şube müdürleri Uğur Sönmezel ve Fevzi Kaya, öğrencilerle birlikte buğdaylı çorba yiyerek üzüm hoşafı içtiler. O günün anısına hazırlanan bu menü dışında öğrencilere patates haşlaması ve tahin helvası da verildi. Yemekte öğrencilere Çanakkale Zaferi sırasında yaşananları anlatan İbrahim Çavuşoğlu, “Belki de bugün beğenmediğiniz bu yemekle, atalarımız her öğün bu yemeği bulduklarına şükrettiler. Sabah akşam bu öğünle karınlarını doyurmaya çalıştılar. Bizlere bu güzel ülkeyi bırakmak için canlarını verdiler ve şehit oldular. Dahası öğlenleri bile bu yemeği bulamadılar. Onlara ne kadar dua etsek azdır. Sizlere nereden geldiğimizi, hangi çileli yolları aştığımızı derslerde işlediğimiz kadar bu yolla anlatmaya çalıştık” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.