VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KENT MEYDANI AÇILIYOR...

15 Mart 2014

İzzet Baysal Caddesi projesinin hemen ardından yapımına başlanan ve bitiş süresi uzadığı için sık sık ...

İzzet Baysal Caddesi projesinin hemen ardından yapımına başlanan ve bitiş süresi uzadığı için sık sık eleştiri konusu olan Kent Meydanı, resmi olarak Pazar günü açılıyor. 131 bin metrekare olması planlanan ve 19 bin metrekarelik kısmı ile işe başlayan Bolu Belediyesi, Kent Meydanının Pazar günü “Senin şehrin senin meydanın” sloganıyla açılışını gerçekleştirecek.

Bolu Belediyesi tarafından 2013 yılında başlanılan Kent Meydanı sona erdi. Bolu Belediyesi, projenin yalnızca küçük bir kısmı olan 19 bin metrekarelik Kent Meydanı için 16 Mart Pazar Günü görkemli bir açılış töreni düzenlemeye hazırlanıyor. “Senin şehrin senin meydanın” sloganıyla yapılacak olan açılış Pazar Günü saat 16.00’da yapılacak.

Toplam 19 bin metrekare ile başlanan Kent Meydanı, projenin diğer kısımlarının da uygulanmasıyla 131 bin metrekareye çıkacak. Pekin’deki Tienanman meydanından ilham alınarak yapılan Kent Meydanı, yaklaşık 300 bin kişiyi alabilecek genişliğe sahip. Kent meydanında çalışmalar 19 bin metrekare alan üzerinde yapılmasına karşılık, adliye, askeri lojmanlar, kadın doğum hastanesi ve meteorolojinin katılımı ile meydan projesi 131 bin metrekareye tekabül ediyor. Meydanda bitkisel peyzaj, süs havuzları, müzikli ve renkli bir büyük havuz ile 3 adet kafeterya bulunuyor.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kent Meydanı Projesi için “Unutmayalım, bir şehri şehir yapan en önemli unsurlardan biri meydanlarıdır. Meydanlar kentin kimliğini ve kişiliğini ortaya koyar, dünyada kentler meydanları ile anılır. Bolu’nun kimliğini oluşturuyoruz. Bolu için uluslararası ölçekte bir meydan ortaya koyuyoruz” demişti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.