VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞBUĞ KARARINA DESTEK...

7 Mart 2014

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Yüksek Mahkemesi’nin (AYM) Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında verdiği ...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Yüksek Mahkemesi’nin (AYM) Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında verdiği kararı olumlu bulduğunu söyledi. Arınç, “Eski Genelkurmay Başkanı sayın Başbuğ ile ilgili olarak verilen kararın özetini okudum. Kararı çok doğru buluyorum, yerinde buluyorum” dedi.

Yerel seçim çalışmaları için Bolu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bolu Valiliği’ni ziyaret etti. Arınç, burada gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Anayasa Yüksek Mahkemesi’nin Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili verdiği kararı değerlendirdi. Arınç, “Eski Genelkurmay Başkanı sayın Başbuğ ile ilgili olarak verilen kararın özetini okudum. Kararı çok doğru ve yerinde buluyorum. Ancak bunu diğer kararlarla tamamen örtüştüğünü söyleyemem. Bu da kişisel hakların ihlal edildiği noktasında bir karar. Bu karar belki doğrudan tahliyeyi öngörmüyor ama geniş itibariyle aldığınız zaman, dolaylı hedeflediği bazı noktalar itibariyle belki tahliyenin de olabileceğini düşünebiliriz” diye konuştu.

“BAŞBUĞ KARARINI OLUMLU BULUYORUM”

Arınç, “İlker Başbuğ hakkında verilen bu kararın, doğrudan tahliyeye yönelik olmadığını düşünüyorum. Çünkü kararın özetinde, karar verilmiş olmasına rağmen, aradan 6-7 ay geçmiş olmasına rağmen henüz o mahkemenin gerekçeli kararını yazmadığı noktasında. Gerçekten bu büyük bir eksiklik ve ayıptı ancak dün sayın Cumhurbaşkanımız, özel yetkili mahkemeleri kaldıran, tutukluluk sürelerini 5 yıla indiren ve bazı buna bağlı kanun değişikliklerini içeren kanun maddesini onayladı. Dün yürürlüğe giren bu karar gereğince de özel yetkili mahkemelerde verilen kararların gerekçesinin en geç 15 gün içerisinde yazılması lazım. Böylelikle Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bireysel başvuru kararıyla, dün yürürlüğe giren kanun birbirini adeta tamamlıyor. Gerekçeli karardan sonra, Yargıtay süreci başlayacaktır, Yargıtay'ın incelemesinin sonucunda da verilecek kararları, hep birlikte göreceğiz ama ben Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru üzerine verdiği kararı isabetli ve olumlu buluyorum” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.