VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BU REZALETİN HESABINI KİM VERECEK?

15 Şubat 2014

Boluspor, Samsunspor deplasmanından 2-0’lık mağlubiyetle eli boş dönerken, takımımız ruhsuz futbolcular, iş bilmez teknik heyet ...

Boluspor, Samsunspor deplasmanından 2-0’lık mağlubiyetle eli boş dönerken, takımımız ruhsuz futbolcular, iş bilmez teknik heyet ve ne yaptığı belli olmayan yönetim anlayışı ile kümeye gidiyor. Sezon başında göreve gelen Mehmet İnceayan kaçarak Karaçayır’dan ayrılırken, İnceayan kulübün bazı açıkları ortaya çıkmasın diye Savaş Abak’ı oynadığı oyunla göreve getirdi. İşte gelinen nokta… Yazıklar olsun…

Boluspor tarihinin en kara günlerini yaşıyor. Ne oldu nasıl gelindi bu günlere biz yazalım sizlerde okuyun…

Sezon başında Abdullah Abat’ın başkan adayı olmayacağını açıklamasının ardından kulübün kapısında hazır beklediği ortaya çıkan Mehmet İnceayan, “Ben adayım” diyerek geçmişte görev yaptığı dönemlerde bir türlü sezon sonunu göremediği halde yeniden başkan adayı oldu.

Tek listeyle gidilen kongrede göreve gelen Mehmet İnceayan, saçma sapan transferler ve yönetim anlayışı ile kendi yöneticilerini bile çileden çıkarttı. Boluspor’un geçmiş dönemde gönderdiği ve gittiği takımlarda başarı olamayan oyuncuları geri alan İnceayan yönetimi, kendi iç bünyesinde de akıl almaz işler yaptı. Yöneticilerin birbirine düştüğü, Mehmet İnceayan’ın yakınlarının transferlere karıştığı ve bire bir transfer yaptıkları kulaktan kulağa konuşulur olmuştu. Teknik Direktör Ali Beykoz yönetimindeki Boluspor, beklenen başarıyı yakalamadı. (Bugünlerden çok daha iyiydik) Mehmet İnceayan koltuğunu korumak için Ali Beykoz’un biletini kesmeye karar verdi. Beykoz’un sezon başında yapılan bir çok transferde imzası olmadığını bütün camia biliyordu. Ali hoca mertlik yaparak yönetimi satmadı ve transferleri “Ben yaptım” dedi. Ama gerçeğin böyle olmadığını herkes biliyordu.

YÖNETİMDE İSYAN ÇIKTI

Mehmet İnceayan bir yandan yönetim kurulu toplantılarında özellikle İsmail Semercioğlu’nun başını çektiği bir grup yöneticinin tepkisini dindiremedi. Her toplantıda kavga çıkıyor ve takımın gidişatından memnun olmayan bazı yöneticiler isyan bayrağını açıyordu. İnceayan ince zekasıyla olayları kapatmaya çalışıyor ancak bir türlü gelmeyen başarı Başkan’ı köşeye sıkıştırmıştı. İnceayan, yöneticiler Soner Çavuşoğlu ve Hakan Kalafatoğlu ile sert tartışmalara girdi. İkili bir süre sonra ağır hakaretler ederek görevlerinden istifa etti. Kalafaoğlu bir süre sonra yapılan kongrede göreve geri gelse de kısa süre sonra İnceayan’ın tavırları yüzünden tekrar istifa etti.

KONGREYE GİTTİ

Mehmet İnceayan yönetim içindeki huzursuzluğu gidermek ve yeni isimlerle göreve devam edebilmek ayrıca takımın ismini değiştirerek sponsor bulmak amacıyla olağanüstü kongreye gitti. İnceayan, maddi açıdan zor durumda olduklarını ifade ederek para arayışına girdi. Yönetime giren isimlerin büyük kısmından para alınamadı. Göreve gelen yeni yönetim kurulu da beklenen birlik beraberliği ve başarıyı yakalayamadı.

BEYKOZ GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLDİ

İlk olarak günah keçisi Ali Beykoz ilan edildi. Ardından sezon başında arkasında durduğu ve övgüler yağdırdığı Beykoz’a akıl almaz sözlerle yüklendi. Beykoz takımın başından gönderilerek yerine hiçbir başarısı olmayan Besim Durmuş getirildi. Menajerlerin kucağından maymuna çevrilen Boluspor camiası adım adım felakete gidiyordu. İnceayan arka arkaya alınan mağlubiyetler sonrasında ikinci kez kongre kararı almak zorunda kaldı. Kamuoyunda İnceayan’a yönetimde muhalif olan Başkan Yardımcısı Cavit Demir, Abdullah Abat, Necip Çarıkçı ve Savaş Abak isimleri geçiyordu.

Eski başkanlardan Abdullah Abat aday olmayacağını açıkladı. Cavit Demir başkanlık için kolları sıvarken, İnceayan Cavit Demir’i bir anda saf dışı bıraktı. Necip Çarıkçı listesini yaptığı sırada İnceayan o müthiş zekası ile kendisine yakın Savaş Abak’ı başkanlık için ikna etti. Abak, Kıbrıs’tan gazetecilere, “Aday değilim” derken İnceayan genç ismi kongre öncesinde hazırladı. Kongreden bir akşam önce bir anda Savaş Abak, listesiyle “Adayım. Boluspor’u sahipsiz bırakmam” diyerek ortaya çıktı. Bu İnceayan’ın müthiş bir oyunuydu.

BU YEMEK NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Kongre haftası Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Bolu’da bulunan işadamları ve fabrika müdürlerini bir yemekte toplayarak maddi yardım toplamak istemesi üzerine İnceayan Bolu Valisi İbrahim Özçimen ile görüşerek toplantıyı iptal ettirdi. İnceayan para toplanmasına her nedense karşı çıktı. Boluspor’u maddi sıkıntıdan kurtaracak yemek bir anda iptal olunca Bolu Belediye Başkanı Yılmaz küplere bindi. İnceayan amacına ulaştı ve kongrede Savaş Abak’ı tek liste ile kongreye soktu.

“ÇOCUK BUNLAR” DEDİKODULARI SİNİRLENDİRDİ

Elinde canlı bomba bulan Savaş Abak ve yönetimi çaresiz şekilde kulübün borçlarını ödemeye başladı. Abak, taahhüt ettiği parayı Boluspor’a verdi. Ancak elinde yetersiz bir kadro bulanan Savaş Abak, devre arasında transfer yaparak kötü gidişata dur demek istedi. Yönetimde futboldan anlayan çok isim olmaması eleştirildi. “Bunlar çocuk” dendi ve en çok da bu laflar genç yönetimi çılgına çevirdi. Devre arasında yapılan transferler de çare olamadı...

Ve gelinen nokta….

Aslında yazılacak o kadar çok şey var ki.. Boluspor’un nasıl menajerlerin tuzağına düşürüldüğü, boşuna harcanan paralar, kesilen saçma sapan faturalar… Ama zamanla her şeyi belgelerle ortaya dökeceğiz… Boluspor’a verilen çeklerin nerelere verildiğini kısa süre sonra açıklayacağız…

Nokta… Şimdilik ama…  

1 yorum yapılmış
  • melungeon14
    15 Şubat 2014 • 13:00
    hala öyle yaramaz uyuz-hırsızları aramızda barındırıyoz ya..abdullah abat bile maddiyatı zayıf olduğu halde iyi idare etti..acığı olmadı adam bir geldi çaldı cırbtı mafetti bolusporu..şu adama allah bile birşey yapmıyor ya...yazık..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.