VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇAVUŞOĞLU HIZLI BAŞLADI

6 Şubat 2014

Geleli çok kısa bir süre olmasına rağmen bir yandan hayırlı olsun ziyaretlerini kabul eden diğer ...

Geleli çok kısa bir süre olmasına rağmen bir yandan hayırlı olsun ziyaretlerini kabul eden diğer yandan eğitimdeki sorunlara tek tek el atan  İl Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu durmak bilmiyor. Çavuşoğlu kısa sürede eğitim camiasında yaşan kaos ortamına son vererek, sorunlarla yakından ilgileniyor.

Yaklaşık 10 gün önce görevine başlayan Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu yaklaşan 2. öğretim dönemi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu 4+4+4 sisteminden sonra hala ikili öğretime devam eden Gazipaşa İlk ve Ortaokulu’nun bu Pazartesi gününden itibaren ayrı yerlerde eğitime devam edeceğini söyledi. 

Millî Eğitim Müdürlüğü binasının 7 ay sonra biteceğini ve bu süre içerinde personelin yeni yapılan Gazipaşa Ortaokulu binasındaki 18 derslikli yere taşınmayacağını belirten Çavuşoğlu, aynı bölüme Hacı Bayram Veli Ortaokulu’nu geçtiğini söyledi. Hacı Bayram Veli Ortaokulu’nun binası ise Çığırtkanlar Yolu üzerinde Anadolu Lisesi’nin karşısındaki 5 dönümlük yere yapılacak. Çavuşoğlu ileri vadede Bolu’nun ihtiyacı olan 5 okul binasının kurulacak bir dernekle Bolu’ya kazandırılacağını söyledi.

 BOLU’YA 5 OKUL GEREKİYOR

“Şuanda 4+4+4 sisteminden dolayı ilimiz merkezde bölünememiş okullarımız var. Aynı binada ilk ve ortaokul olan binalarımız var. Koç İlk Okulu, Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu, Yukarısoku İlkokulu ve Ortaokulu gibi. Zaten Kültür İlk Okulu ve Ortaokulu ikili öğretim yapıyor. Bize ilk önce Kültür İlkokulu’nun olduğu bölgede bir okula ihtiyacımız var. İkinci olarak Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde gerekiyor. Çünkü Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu 960 kapasiteli bir okul. Bin 200 civarı diyelim öğrencimiz var. Bunu ikiye bölünce orası rahatlamış olacak. Yukarısoku’da yine bir okula ihtiyacımız var. Çünkü orası önemli bir taşıma merkezimiz. Bütün öğrencilerimizi oraya taşıyoruz Üst Yaka Köyü öğrencilerini Yukarısoku’ya taşıyoruz. Orada sıkışıklığımız var. Bir de Koç İlk ve Ortaokul bölmesinde okula ihtiyacımız var. Sonrasında acilen 3 tane ama ileriye dönük olarak yani birkaç sene içinde 5 tane ilk ya da ortaokula daha ihtiyacımız olduğunu söyleyebiliriz”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.