VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TATİLCİLER YOLLARDA KALDI!

25 Ocak 2014

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya'da, uzun zamandır beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başlarken, çok ...

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya'da, uzun zamandır beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başlarken, çok sayıda zincirsiz araç ve otobüs yolda kaldı. Kar yağışı otel işletmecilerini mutlu ederken, kar kalınlığı 60 santime ulaştı.

 

Kartalkaya'da sabah saatlerinde yoğun kar yağışı başladı. Kar yağışı sonrasında Kartalkaya'ya akın eden tatilciler, yollarda mahsur kaldı. Çok sayıda zincirsiz araç kara saplanırken, tatilciler yola yayan devam etmek zorunda kaldı. Zeminde etkili olan kar nedeniyle yollarına devam edemeyen sürücüler zincir takarak kayak merkezine ulaşmaya çalıştı. Bilecik'ten Kartalkaya'ya gelen içinde öğrenciler ile velilerin bulunduğu otobüs yolda kayınca ulaşım 15 dakika aksadı. Öğrenciler ve aileleri, iki kilometrelik yolu yürüyerek kat etti.

Kar yağışının yoğun şekilde devam ettiği Kartalkaya'da kar kalınlığı 60 santimetreyi geçti. Bu yıl geç gelen kar, tatilcilerin ve otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Kayak pistlerin tamamı açılırken, tatilciler alanlara akın etti. Kartal Otel Genel Müdürü Harun Murtezaoğlu, kar yağışının geç de olsa başlamasının sevindirici olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Yarı yıl öncesinde gelen kar hem bizi hem de tatilcileri çok mutlu etti. Otellerimizde doluluk oranı yüzde 70 civarına ulaştı. Hafta başından itibaren bu oranın yüzde 90'a ulaşmasını bekliyoruz. Pistlerimiz açık.İstanbul ve Ankara'daki kayak severleri Kartalkaya'ya bekliyoruz.”

Okulların tatile girmesiyle birlikte Kartalkaya'ya gelen tatilciler, "Uzun zamandır kar yağmıyordu. Buraya geldiğimizde çok güzel kar yağışı başladı. Umarız güzel bir tatil olacak" dediler.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.