VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'YU UÇURACAK PROJELER TAMAM

20 Ocak 2014

Geçtiğimiz hafta ilimize gelen Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım ve THK Üniversitesi Rektörü Prof.

Geçtiğimiz hafta ilimize gelen Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım ve THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, THK Meslek Yüksekokulu ve Havaalanı için yer tespitlerinde bulunmuşlardı. Yer tespitlerini yapan Türk Hava Kurumu yetkilileri ilimizde yapılacak her iki projeyi de onaylayarak yer tahsisinin yapılmasını talep ettiler.

Bolu'da tarihi 2 proje daha hayata geçiyor. İlimizde hem THK Meslek Yüksekokulu hemde havaalanı yapılacak. Türk Hava Kurumu resmi bir yazı göndererek Meslek Yüksekokulu ve Havalaanı projelerinin başlaması için yer tahsislerinin yapılmasını talep etti.

"HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Geçen hafta Bakan Yardımcımız Fatih Metin ile birlikte ilimize gelen Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım ve THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban'a Meslek Yüksekokulu yapabileceğimiz binaları ve havaalanı yapılacak Komando Tugayı'nda ki alanı göstermiştik. Onlarda bu yerlerle ilgili çalışmalarını tamamlamışlar ve bize yer tahsisinin yapılmasıyla ilgili resmi yazılarını gönderdiler. Abant yolu'nda bulunan Tarık Somer Lisesini ve Komando Tugayı'nda ki alanı kendilerine tahsis edeceğiz ve hemen çalışmalar başlayacak. Bolumuza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İLK ETAPTA 3 BÖLÜM, 500 ÖĞRENCİ

Bolu'ya yapılacak projeleri çok önemsediklerini belirten Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "Biz yüksekokulumuz ve havaalanı için istediğimiz yerlerin tahsisinin yapılması için resmi müracaatımızı yaptık. Tahsisler yapılır yapılmaz YÖK'e müracaat ederek hem Meslek Yüksekokulumuzu hemde havaalanını hemen açacağız. Meslek Yüksekokulumuz da ilk etapta Yer hizmetleri, Uçak teknojileri ve Kabin hizmetleri olmak üzere üç bölüm açacağız. Yine ilk etapta 500 öğrenci kabul edeceğiz. Tabi ki ilerleyen süreçte bu sayı artacak" şeklinde konuştu.

REKTÖR'DEN YENİ MÜJDELER VAR

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban yeni müjdeler vererek, "Sağolsun Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz projelerin biran önce bitmesi için elinden gelen tüm çabayı gösteriyor. Bu yatırımların Bolu'ya yapılması için büyük çaba sarf etti. Bizde buna duyarsız kalamazdık. Meslek Yüksekokulumuz ve havaalanımız açıldıktan sonra hemen Fakülte için çalışmalara başlıyoruz. İnşallah Hava Ulaştırma Fakültesi'ni de kısa sürede açarak pilotaj eğitimine başlayacağız. Yani geleceğin pilotları Bolu'ya yapacağımız bu fakülte de yetişecek" dedi.

ÜRGÜP'TEN TURİST TAŞIYACAĞIZ

Prof. Dr. Ünsal Bal havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Havaalanımızı hem ticari olarak kullanacağız hemde yolcu taşımak için. Küçük ve orta ölçekli yolcu uçakları iniş kalkış yapabilecekler. Örneğin Ürgüp'te bulunan turistleri uçakla Bolu'ya getirip Bolu'nun turistlik yerlerinİ gezdireceğiz. Ticari olarakta kullanılacağı için bir çok firma yatırım için Bolu'yu tercih edecek" diye konuştu.

BAŞKAN BOLU'YU ÇOK SEVİYOR

"Bolu Alaaddin Yılmaz gibi bir Belediye Başkanına sahip olduğu için çok şanslı" diyen Prof. Dr. Ünsal Bal, "Başkanımız bu projelerin Bolu'da yapılması için çok büyük çaba sarfetti. Bu yönde ki hırsı ve çabası bize bile ilham kaynağı oldu. Bolu'da yapacağımız projeler bölgenin gelişimi için büyük önem arz ediyor. Bu nokta da Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi borç biliriz" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.