VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SUPERLİT FİRMASINDAN ŞOK RAPOR!

17 Ocak 2014

Bolu içme suyu isale hattı ile ilgili olarak Bolu Belediyesi bir açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada ...

Bolu içme suyu isale hattı ile ilgili olarak Bolu Belediyesi bir açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada işin ihalesini ve kontrolörlüğünü yapan İller Bankası ve işi ihale ile almış olan Oba-Doğdu firmasının işin başlangıcından bitimine kadar Bolu Belediyesi’nin veya diğer kurumların uyarılarına rağmen şebekeyi projesine ve şartnamesine göre uygun yapmadığını belirtti. 

İçme suyu borularında yaşanan patlamaların ve şebekelerde zaman zaman meydana gelen arızaların kamuoyunda gündeme gelmesi ve konu ile ilgili olarak kamuoyunda Bolu Belediyesi’nin sorumlu tutulmamsı sonrasında, Bolu Belediyesi CTP Boruları üreten Superlit firmasını Bolu’ya davet ederek da yapılan işi denetlemesini istedi. Hatta Bolu Belediyesi şebekenin projesine ve şartnamesine göre uygun yapılmadığı yönünde uyarılarda bulunuldu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından CTP boruların üreticisi olan Superlit firması bir rapor hazırladı. Konu ile ilgili olarak Bolu Belediyesi “Superlit firmasından CTP borularla ilgili şok rapor” başlıklı bir açıklama yayımladı. Açıklamada; “Bolu Belediyesi’nin ve CTP boruların üreticisi olan Superlit firmasının tüm uyarılarına rağmen, bu uyarıları ne İller Bankası ne de yüklenici firma dikkate almamış dolayısıyla da Bolu Belediyesi tarafından işin kesin kabulü yapılmamış ve iş teslim alınmamıştır” denildi.

Konu ile ilgili olarak Bolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; "Superlit firması tarafından üretilen ve Bolu içme suyu ana isale hattında kullanılan CTP borular hakkında firma tarafından açıklama yapıldı. Firmanın internet sitesinde yayınladığı ‘Değerli Bolu Halkının dikkatine’ başlığı ile başlayan açıklamada, CTP boruların 50 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada kullanıldığına ve kullanım alanları olarak ise; ,içme suyu, atık su, sulama ve enerji projeleri olduğuna dikkat çekilmiştir.

Bolu İli merkezine içme suyu arıtma tesisi ve içme suyu şebekesi yapımı kapsamında, İller Bankası tarafından ihaleye çıkılarak iş Oba – Doğdu adında bir firmaya verilmiştir. İhaleyi alan firma işe başladığında da işin kontrolörlüğü İller Bankası tarafından gerçekleştirilmiştir. İşin İller Bankası kontrolörlüğünde gerçekleştirilmesine rağmen, Bolu Belediyesi, CTP boruları üreten Superlit firmasını Bolu’ya davet etmiş ve onların da yapılan işi denetlemesi sağlanmıştır.

Superlit’in denetlemesi sonucu oluşturduğu raporda, hattın birçok aksaklığa yol açacak şekilde döşendiği ve döşeme esnasında hiçbir kurala uyulmadığı belirtilmiştir. Firma tarafından düzenlenen ve hem İller Bankası’na hem de yüklenici firmaya uyarı olarak gönderilen raporda şu eksiklikler ve aksaklıklar bulunmaktadır;

1) Borular düzgün istifleme yapılmayarak zarar görmüştür.

2) Boru taşımaları ve ayrılması hunharca yapılarak borulara zarar verilmiştir.

3) Kazı genişlikleri uygun yapılmayarak, boru etrafında tam dolgu sağlanmamıştır.

4) Gömlekleme ve yataklama malzemesinin kullanımı ve malzeme seçimi yanlıştır.

5) Beton gömlekleme teknik olarak uygun değildir.

6) Maşon ile dönüşler açısal olarak standart değerlerde tutulmamıştır.

İşin ihalesini ve kontrolörlüğünü yapan İller Bankası ve işi ihale ile almış olan Oba-Doğdu firması işin başlangıcından bitimine kadar Bolu Belediyesi’nin veya diğer kurumların uyarılarına rağmen şebekeyi projesine ve şartnamesine göre uygun yapmamıştır. Gelişigüzel yapılan bir imalat ve gelişigüzel yapılan İller Bankası kontrollüğü şu an yaşanılan sıkıntıların sebebidir.

Bolu Belediyesi’nin ve CTP boruların üreticisi olan Superlit firmasının tüm uyarılarına rağmen, bu uyarıları ne İller Bankası ne de yüklenici firma dikkate almamış dolayısıyla da Bolu Belediyesi tarafından işin kesin kabulü yapılmamış ve iş teslim alınmamıştır.   

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.