VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KALİFİYE ELEMAN OLACAKLAR!

15 Ocak 2014

Bolu’da Büyük Berk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu, öğrencilerini pastacılık sektörüne ara kalifiye eleman olarak ...

Bolu’da Büyük Berk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu, öğrencilerini pastacılık sektörüne ara kalifiye eleman olarak yetiştirmek, piyasadaki değişimleri ve teknolojiyi yakalamak amacıyla Deniz Pastanesi’nin pasta ve çikolata üretim tesisini ziyaret etti.

 

Özel eğitim öğrencilerine bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla 2012-2013 eğitim öğretim döneminde açılan Büyük Berk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu, ilköğretimi bitiren çocukların, temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla eğitimlerine devam ediyor. Kendi bünyesindeki pastacılık atölyesinde üretim yapan okul idaresi, uygulamalı pasta yapımı konusunda eğitimler vererek, piyasaya ara kalifiye eleman yetiştirmek için çalışmalarına başladı. Büyük Berk Özel Eğitim Mesleki Eğitimi Okulu yetkilileri bu amaçla öğrencilere pastacılık sektörünü ve uygulamalarını tanıtmak amacıyla Bolu’da pasta ve kurabiye üretimi yapan Deniz Pastanesi’nin üretim tesisini gezdi. 26 öğrencisi ile yapılan gezide öğrencilere mesleki gelişimlerini sağlamak, piyasaya uyum sağlamak, yeni teknoloji ürünlerini tanımada yardımcı olmak ve kalifiye ara eleman yetiştirmek için uygulamalı eğitim verildi.

Bone ve maskelerini takarak imalathaneyi gezen öğrenciler, mamullerin nasıl yapıldığına tanık olurken, çocuklara eşlik eden yetkililer de üretim aşamaları ve hijyen kuralları ile ilgili bilgiler aldı.

Ziyaret sonrasında düzenlenen gezi ile ilgili bilgiler veren okul idarecileri, geçen yıl 9. Sınıf öğrencilerini bu inceleme ziyaretine getirdiklerini, öğrencilerde bu ziyaret sonrası büyük gelişme gördüklerini ve bu yıl gelen 9. Sınıf öğrencilerine geçen yılki öğrencilerin deneyimlerini de aktardıklarını ifade ettiler.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.