VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MUCİZE GİBİ DOĞUM!

27 Aralık 2013

Bolu’da 140 kilo ağırlığında 41 yaşındaki Nagihan Şafak, hayatını riske atarak zoru başardı. Obezite hastası ...

Bolu’da 140 kilo ağırlığında 41 yaşındaki Nagihan Şafak, hayatını riske atarak zoru başardı. Obezite hastası kadın, 23 yıl aradan sonra hamile kalarak sezaryenle 3 kilo 20 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi.

 

Obezite hastalı olan 140 kilo ağırlığındaki Nagihan Şafak (41), 25 yıl önce Ali Şafak (51) ile evlendi. Çift, bir yıl arayla iki erkek çocuğu dünyaya getirdi. İki çocuk annesi olan Nagihan Şafak, 23 yıl aradan sonra üçüncü kez hamile kaldı. Ancak obezite hastası olduğu için doğum yapmasının tehlikeli olduğu belirtildi. Bolu’daki hastaneler doğum için il dışındaki daha büyük hastanelere gitmesini önerdi. Maddi durumu yetersiz olan çifte Özel Çağsu Hastanesi kapılarını açtı. 140 kiloluk Nagihan Şafak, 6 kişilik bir ameliyat ekibinin katıldığı operasyonda sezaryenle 3 kilo 20 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi. Obezite hastalarının gebelik sırasında ve sonrasında risk grubuna dahil olduklarını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Emre Uysal, “Nagihan Hanım’ın takibini sonradan aldık. Hem 41 yaşında olması nedeni ile hem de mevcut kiloları nedeni ile riskli gebelik grubunda yer alıyordu. Takiplerini daha öncesinde burada yaptırmış ama son haftalarda riski artması sebebi ile büyük hastanelerde İstanbul, Ankara’da takiplerinin uygun olacağı söylenmiş. Maddi durumları uygun olmadı için kendisi bize başvurdu. Yardımlarımızı rica etti. Biz de her türlü imkanımızı onlara sunduk. Neticede 36’ncı haftada 3 kilo 20 gram erkek bebeğimiz dünyaya geldi. Annemiz gayet sağlıklı” şeklinde konuştu.

DOKTORLAR BEBEĞE ULAŞMAKTA ZORLANDI

Ameliyatın bir hayli zor geçtiğini ve bebeğe ulaşmakta güçlük çektiklerini ifade eden Emre Uysal, “Gerçekten zordu. Ameliyata ekip olarak daha kalabalık girdik. Yağ dokusu çok kalındı. Bebeğe ulaşmada ciddi anlamda zorluk çektik. Ameliyat sonrası kapatma ve dikiş noktasında problemlerimiz oldu. Anestezi sırasında problemlerimiz yaşandı ama hepsini atlatmayı başardık. Anestezi uzmanımız Cenk Bey’e ve ekibimize de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Özel Çağsu Hastanesi olarak elimizden geleni yaptık. Anne  karnında iken ikisi birlikte mutluydu. Bizim görevimiz onları dışarı çıkardıktan sonra da mutlu olmalarını sağlamaktı. Bu görevi yerine getirebildik” diye konuştu.

“ÖNCE ALLAH, SONRA DOKTORUM KURTARDI”

23 yıl aradan sonra tekrar anne olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Nagihan Şafak, “Kilolu olduğum için zor bir hamilelik geçirdim. Vücudum ödem yaptı. Doğumun çok riskli dediler. Ankara’ya, İstanbul’a gönderdiler. Bende maddi durumum uygun olmadığı için doğuma gidemeyeceğimi söyledim. Risk grubunda olduğum için hastaneler kabul etmedi. Özel Çağsu Hastanesi bize kapılarını açtı. Doktoruma çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir şekilde bebeğimi kucağıma aldım. Önce Allah sonra da doktorum beni kurtardı” ifadelerine yer verdi

“BİZDEN MUTLUSU YOK”

Zorlu bir ameliyata rağmen üçüncü çocuklarını kucağına almanın sevincini yaşayan baba Arif Şafak ise şunları söyledi;

  “Allah’a çok şükür eşim ve oğlum sağlıklı. Doktorumuza çok teşekkür ediyoruz. Aslında diğer hastanelere başvurmuştuk. Riskten dolayı bizi kabul etmediler. Ankara, İstanbul’a gidin dediler. O imkanımız olmadı için de gidemedik. Doktorumuz Emre Uysal’a müracaat ettik. Doktorumuzda dört dörtlük bir ameliyatla oğlumuzu kucağımıza verdi. Bizden mutlusu yok.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.