VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"14 KİŞİ YARDIM İSTEDİ"

25 Kasım 2013

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, dün gece saatlerinde meydana gelen merkez üssü Ulumescit olan 4.8 büyüklüğündeki ...

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, dün gece saatlerinde meydana gelen merkez üssü Ulumescit olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı. Yaşanan depremle kendilerini test etme imkanı bulduklarını söyleyen Özçimen, “Dün gece saçakların altında insanları gördük. Hemen evlerden kaçmasınlar. Önce evlerin içinde güvenli bir yere geçin” dedi.

Uzun bir aradan sonra 4.8 büyüklüğündeki depremle bir kez daha kabus yaşayan Bolu’da panik yavaş yavaş atlatılmaya başladı. Gece boyunca 20 artçı depremle sabaha kadar sallanan kentin Valisi İbrahim Özçimen’den açıklama geldi. Dün akşam yaşanan depremin ardından kendilerini test etme imkanı bulduklarını söyleyen Bolu Valisi İbrahim Özçimen, “Ekiplerimiz süratle görevli oldukları yerlere intikal ettiler. Bir bakıma canlı tatbikat gibi oldu. Sağlık görevlileri başta olmak üzere AFAD ekipleri, emniyet ve jandarmamız durumu kontrol altına aldılar. Tatbikat gibi oldu. Tabiî ki medeni ve gelişmiş bir ülkede 4.8 şiddetindeki depremden sonra insanların ve kamunun hiç paniklememesi gerekir. Bizim gibi depremselliği yüksek ülkelerde bu tür olaylar sıradan olaylardır. İnsanlar kentsel dönüşümü tamamladığımızda, binaları deprem yönetmeliğine uydurduğumuzda değil 4.8’ler, 7 şiddetindeki bir depremde bile normal hayatımızı sürdüreceğiz. Kimse sokağa kaçmayacak” diye konuştu.

14 KİŞİ YARDIM İSTEDİ

Depremin ardından 14 kişinin hastanelere başvurduğunu söyleyen Özçimen, “Deprem sonrası 14 tane vatandaşımız 112’yi aradı. ‘Yetişin’ diyerek yardım istediler. Onların 6’sını hastaneye götürdük. Panik atak ve merdivenlerden kayma gibi vakalar oldu. Yaralanmalara müdahale edildi. Daha sonra evlerine gönderdik” şeklinde konuştu.

“HEMEN SOKAĞA KAÇMASINLAR”

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan ve deprem anında hemen dışarıya kaçılmamasını söyleyen Vali Özçimen, “Dün akşam deprem sonrası bir kısım vatandaşımız saçakların altına geldiler. Bu da yanlış. Evlerinin içinde daha güvenli yerlerde durmalarında fayda var. Dışarı çıkacaklarsa geniş alanlara çıkmak lazım. Binaların baca gibi, klimaların dış bölümleri önceden gevşemiş olabilir. Artçılardan sonra oradan kopup aşağıdaki insanların kafasına düşebilir. Artık bunu bizim Bolu halkının biliyor olması lazım. Daha büyük kazaların yaşanmamasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.