VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DERSHANELER AYAKLANDI!

19 Kasım 2013

Bolu’da Abant Eğitime Destek Derneği ile Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek, dershanelerin kapatılmasına yönelik ...

Bolu’da Abant Eğitime Destek Derneği ile Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek, dershanelerin kapatılmasına yönelik basın açıklaması yaptı. Endişeler ve beklentiler basına aktarıldı.

 

Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasına yönelik taslağa tepkiler giderek büyüyor. Bolu’da Abant Eğitime Destek Derneği ve Sivil Toplum Kuruluşları, dershanelerin temsilcileriyle birlikte Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Dershane temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları adına açıklamalarda bulunan Abant Eğitime Destek Derneği Başkanı Zekai Öztürk, “Herkesin bildiği gibi dershaneler ihtiyaçtan doğmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın, meclis başkanımızın, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun dediği gibi dershaneleri oluşturan etkenler ortadan kaldırılmadıkça, dershaneler konusunda adım atmak problemi çözmez. Sayın bakanımıza soruyoruz; Doğu ile Batı arasındaki eğitim kalitesi farkı dershanelerin suçu mudur? Aynı ilde merkezdeki okullar arasındaki eğitim kalitesi farkı dershanelerin suçu mudur? İlçeler, köyler ve şehir merkezleri arasındaki eğitim kalitesi farkı dershanelerin suçu mudur? Yıllardır şehitlerimizin, gazilerimizin, fakir halkımızın öğrencilerini ücretsiz sınavlara hazırlamak dershanelerin suçu mudur?” diyerek sorular yöneltti.

 

“Dershaneler eğitim koçudur”

 

Tartışılmayan bir başka ayrıntının da özel okula dönüşüm meselesi olduğunu söyleyen Zekia Öztürk, “Bugün dershane için 2-3 bin TL’yi ödeyemeyen velilerimiz, iki yıl sonra özel okul için 10-12 bin TL’yi nasıl ödeyecekler. Mevcut dershaneler okula dönüşmek için iki yılda 2-3 milyarlık yatırımı nereden kazandığı parayla yapacak. Sonuç olarak, bizler Abant Eğitime Destek Derneği ve sivil toplum kuruluşları olarak Bolu halkına duyuruyoruz. ‘Eğitimin yazboz tahtasına çevrildiği ülkemizde dershaneler eğitim koçudur. Eşitsizliği gidermede öncü kurumlardır’ kapatılmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan dershane temsilcileri ve dernek başkanı, daha sonra salondan ayrıldılar.

2 yorum yapılmış
  • ADIGÜZEL BAKIRHAN
    18 Kasım 2013 • 13:00
    koca bir yalan...
  • dede
    21 Kasım 2013 • 13:00
    bu kadar bedavadan ahlı para yaramaz zaten adama boşuna çırpınmayın hayırlısı olsun binalara yapın tadilatı olsun okul.neden korkuyorsunuz bedavadan kazandığınız paralarla yatırım yapmaktan?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.