VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN GÜNDEMİ SALLADI!

14 Kasım 2013

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili çalışmalar TBMM’de tartışma konusu olunca sert açıklamalar ...

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili çalışmalar TBMM’de tartışma konusu olunca sert açıklamalar yaptı. Hükümete yüklenen Özcan, “Kastınız cemaatle hesaplaşma ise çocuklarımızı ilgilendiren bu konu üzerinden hesaplaşmayınız” dedi.

MHP’nin eğitim ve dershanelerle ilgili araştırma önergesi Meclis’te görüşüldü. Dershanelerin kapatılmasının, cemaat olarak adlandırılan gruba operasyon olarak nitelendirildiğini belirten CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Kastınız cemaatle hesaplaşma ise ‘yasa dışı eğitim kurumları’ ibaresini mevzuattan çıkardıktan sonra dershaneler kapatılacaksa, bu cemaatin daha da güçlenmesi anlamına gelir. Kastınız cemaatle hesaplaşma ise çocuklarımızı ilgilendiren bu konu üzerinden hesaplaşmayınız, gücünüz yetiyorsa başka alanlarda hesaplaşın” diyerek sert konuştu.

MHP’li Zuhal Topcu ise “Dershaneleri özel okullara çevirerek sorunu çözebileceğinizi zannediyorsunuz ama kontenjanlarının yüzde 4 boş kaldığını görüyoruz” diye konuştu. Bütçe Komisyonu’nda konuşan CHP’li Mevlüt Aslanoğlu ise  Hakkâri’de çocukların üniversiteye girebilmelerinin dershanelerle mümkün olduğunu belirtti. Aslanoğlu, Hakkârili çocukların umuduna darbe vurulduğunu söyledi.

“GARANTİ VEREBİLECEK MİSİNİZ?”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, hükümete sorular da yönelterek, “Dershaneler kapatılınca Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki bir genç ile Batı’da bir ilde Anadolu veya Fen Lisesi mezunu bir gencin eşit şartlarda yarışabileceğinin garantisini verebiliyor musunuz” diye sordu.

2 yorum yapılmış
  • ikram ayten
    13 Kasım 2013 • 13:00
    sen aslansın tanju bey bolu senınle gürür duysun
  • ibrahim
    14 Kasım 2013 • 13:00
    vekilim seçimler yaklaştı diye heyecanlanmış galiba fazla coşmuş.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.