VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BÖYLE KONGRE İSTEMİYORUZ.. BİR YUMRUK EKSİKTİ

1 Kasım 2013

Boluspor’un Olağanüstü Genel Kurulu’nda tansiyon yükseldi. Kulübün borcu açıklanınca eski yöneticiler atışmaya başladı. CHP Milletvekili ...

Boluspor’un Olağanüstü Genel Kurulu’nda tansiyon yükseldi. Kulübün borcu açıklanınca eski yöneticiler atışmaya başladı. CHP Milletvekili Tanju Özcan ile Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz arasında sert konuşmalar yaşandı. Kongrede isim değişikliği için yönetime yetki de verildi. Kongrede yaşanmayan kalmadı.

Geçtiğimiz ay alınan Olağanüstü Genel Kurul kararının ardından beklenen gün geldi. Geçen hafta oy çoğunluğu sağlanamadığı için ertelenen kongre bugün yapıldı. Boluspor Tesislerinde yapılan kongreye CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı, Belediye Başkanı, eski kulüp başkanları, yöneticiler ve Bolu Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan isimler katıldı. Kongrede ilk olarak Başkanlık Divan seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına eski başkanlardan Yener Bandakçıoğlu, yardımcılığına ise yine eski başkanlardan Necdet Gören seçildi. Bandakçıoğlu’nun gündem maddelerini açıklamasından sonra ana gündeme geçildi.

İNCEAYAN; “KİMSE DEDİKODU YAPMASIN”

 Açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Mehmet İnceayan, neden Olağanüstü Genel Kurul kararı aldıklarını açıkladı. İnceayan, “Bolu küçük şehir. İmkanlar dahilinde yönetime talip olduk. Kulübün itibarını korumaya çalışıyoruz. Biz de bunu yapmak ve sponsorluk anlaşması için yetki istemek için kongreye geldik. Boluspor'un bu anlaşmayla ismi değişmeyecek. Biz yıllık 2.8 milyon TL istedik. Yola çıktığımız bazı arkadaşlar sözlerini yerine getirmedi. Toplam borç 4.5 milyon TL oldu. Yeni arkadaşlarla yola devam etmek istiyoruz. Seyirci potansiyelimiz ve maç gelirlerimiz düştü. Yeni sponsorluk tekliflerine açığız. Kimse dedikodu yapmasın. Herkes tenkidini burada yapsın. Boluspor'da birlik beraberlik olmalı. Şu anda bizim kavgamız yok. Ben borçtan korkmuyorum. Elimizdeki kadro borcu kapatır” diye konuştu.

 İnceayan'ın konuşmasından sonra yönetim ve denetim kurulu raporları okundu. Kulübün kurumsal yapıya kavuşturulduğu ifade edilirken, yapılan faaliyetler hakkında bilgi verildi. Sponsorluk isimleri için ne gibi bir işlem yapılacağı anlatıldı.

TANJU ÖZCAN’DAN YÖNETİCİLERE MESAJ;

“VERDİĞİNİZ YARDIMLARIN LAFINI YAPMAYIN”

 Mehmet İnceayan’ın ardından programı olduğu için genel kurulu terk etmeden kürsüye gelen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Boluspor'a bugüne kadar emek veren tüm kulüp başkanı ve yöneticilere şükranlarımı sunuyorum. Konu hassas. Boluspor'un sponsor adı verilmesi tartışılıyor. Boluspor'un önü açılması ya da konu kapanması için buraya getirildi. Boluspor taraftarsız genel kurul yapmamalı. Bolu'da Bolusporlu olmayan yok. Taraftarlara da birer sandıkla gidilebilirdi. Boluspor'a karşılıksız yardım edilmeli. Edilen yardımın hiçbir yerde lafı edilmemeli. Kongrelerin taraftarsız yapılmasına üzülüyorum. Bir sponsorluktan bahsediyorsunuz. Bolu halkına sormak lazım. Onların da düşüncesi alınmalı” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI ALAADDİN YILMAZ;

“BOŞ LAF ÜRETMEYİN. DIŞARIDA 150 ARAÇ VAR. HERKES 10 BİN TL ORTAYA KOYSA SORUN ÇÖZÜLÜR”

 Tanju Özcan’ın konuşmasını bitirmeye yaklaştığı dakikalarda araya giren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Siz vekil olarak ne destek verdiniz?” diye sordu. Bunun üzerine yeniden kürsüye gelen Özcan, “Burası siyaset yeri değil” diyerek salondan ayrıldı. Kürsüye gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Boluspor'un borcu 7 milyon TL’ye çıkarsa Sakarya ve Kocaeli örnekleri ortada. Özcan, şuan milletvekilisin. Buraya hamaset yapmaya gelmedik. Sen Boluspor'a ne verdin? Dışarıda 150 araç var. Herkes 10 bin TL verse bu sorun çözülür. Boluspor'u siyasete karıştırmayan tek isim Alaaddin Yılmaz'dır. Benden önce Belediye Başkanlarının çoğu Boluspor Kulüp Başkanı oldu. Kimseye yönetim için karışmadım. ‘Şu futbolcuyu alın’ demedim. Boluspor'un hizmetkarı oldum. Bugüne kadar hangi başkana ‘yönetici olmak istediğimi’ açıklamışım söylesinler. Beni her kongrede istediği adamı başkan yapan adam olarak lanse ettiniz. Meşru sınırlar içinde Boluspor'a para getirici konular için çalıştım. Bolu'yla ilgili projelerimiz Türkiye'nin gündeminde. Bize proje getirin altyapıyı biz halledelim” ifadelerine yer verdi.

YÖNETİME SPORSORLUK YETKİSİ VERİLDİ

Gündemin son maddesi olan yönetime sponsorluk yetkisi verilmesi konusu da oybirliği ile kabul edildi ve kongre tamamlandı. Yani, yönetim istediği teklifi bulabilirse Sanica Boru Elazığspor, Medikal Park Antalyaspor gibi isim değişikliği yapabilecek.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.