VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN'DAN CHP'YE SERT TEPKİ

1 Kasım 2013

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gecesi İzzet Baysal Caddesi’nde festival kapsamında düzenlenen Zara konserini izlemeye gelenler ...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gecesi İzzet Baysal Caddesi’nde festival kapsamında düzenlenen Zara konserini izlemeye gelenler ile CHP’nin düzenlediği ‘Fener Alayı’na katılanlar arasında 100 metre arayla yaşanabilecek gerginlik polisin aldığı önlemler ile önlendi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bu Cumhuriyete ihanettir. Böyle bir grupla Türkiye 30 yıldır Güneydoğu’da mücadele ediyor” dedi.

HABER: Ebru Eyvazoğlu – Bolu Ekspres Gazetesi

O gece yaşananları değerlendiren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP’nin siyasi bir partiden çok marjinal bir grup gibi hareket ettiğini savunarak, “Bu şu demektir, bir Türkiye Cumhuriyetini kurduğunu ifade eden bir partinin marjinal bir grupmuş gibi Cumhuriyet Bayramındaki coşkuyu provokasyon amaçlı kullanmaya kalkmış olmaları Cumhuriyete ihanettir” dedi.

 

Yılmaz sözlerine şöyle devam eti;

“CHP Milletvekili ve yönetiminin Fener Alayını getirip, bu konseri provoke etmeye çalışmış olmaları çok üzücü bir durum. Çünkü Cumhuriyet Bayramını biz cumhuriyeti kuranlarla birlikte kutladığımızı ifade ettik. Mustafa Kemal bağımsızlık mücadelesini verirken bütün Türklerin desteğini almıştır. Tam 90 yıl sonra ilk defa bizler o günlerde destek verenlerle birlikte Cumhuriyeti kutladık. Zara’yı dinleyenler içersinde her partiden insan yok mu? Fener Alayına katılanlar içersinde her düşünceden insan yok mu? Her düşünceden insanın müşterek kutladığı bir bayram havasını maalesef Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve yöneticilerinin insanları provoke ederek birbirine düşürecek bir organizasyon içersine girmiş olmalarını şiddetle kınıyorum.”

 

 “BÖYLE BİR GRUPLA TÜRKİYE 30 YILDIR GÜNEYDOĞU’DA MÜCADELE EDİYOR”

 “Son seçim atmosferine girdiğimiz dönem içersinde şunu görüyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partisi artık bir muhalefet partisi ve iktidara gidecek bir parti değil. Maalesef bu milletvekili ve bu yönetim sayesinde marjinalleşmiş ve provoke eden bir grup haline dönüşmeye çalışmaktadır. Zaten böyle bir grupla Türkiye 30 yıldır Güneydoğu’da mücadele ediyor. Yeni böyle bir grubun çıkmasını, Cumhuriyeti kurduğunu ifade eden bir partinin bu şekilde provokasyonlara gelerek insanları birbirine düşürme eylemlerine katılmasını Bolu olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bu konuda da Valili ve Emniyetinde duyarsızlığını algılamış, anlamış değiliz.”

“ZEVZEK BİR YAPIYI KİMSE CİDDİYE ALMAZ”

“Ya orda bir olay olsaydı, birkaç kişi yaralansaydı, ölseydi? Cumhuriyet Halk Partisi bunun altından kalkabilir miydi? Ama bunlara doğru yönelen bir yapıya doğru gidiyorlar. Bolu böyle bir tehlike ile karşı karşıyadır. CHP’nin gerçek sahipleri partilerine sahip çıkmalılar. Çünkü böyle giderse PKK gibi bir etnik grup çıkar. Biz onların iktidar partisine doğru gitmesini istiyoruz. Ki böylece iktidar da aklını başına toplasın. Ama böyle zevzek bir yapıyı kimse ciddiye almaz. O zaman iktidar partisini başı boş bırakmış olursunuz. Her rejimde iktidar vardır ama sadece demokrasilerde muhalefet vardır. Muhalefeti yok etmesinler” dedi.

“BİR TANE İNSANIN BURNU KANARSA BUNUN MÜSEBBİBİ CHP’NİN ŞU AN Kİ YÖNETİMİ VE MİLLETVEKİLİDİR”

“Şov amaçlı da olsa insanların karşı karşıya getirilmesinin hoş görülmesinin mümkün olmadığını söyleyen Yılmaz, “Hiçbir şov insanların birbirine düşürülerek yapılmasını hoş görmez. Şu anda CHP Milletvekili ve yöneticilerinin yaptığı insanları birbirine düşürmeye yönelik provokatif eylemlerdir, olaylardır. Bundan CHP’ye de fayda gelmez. Ama bir tane insanın burnu kanarsa bunun müsebbibi CHP’nin şu an ki yönetimi ve milletvekilidir. Bolu halkı son derece duyarlı davranmıştır. Bu provokasyona gelmemiştir. Onun için ne kadar sevinsek azdır. Çünkü Bolu halkının seviyesi CHP’nin şu an ki seviyesinden çok üsttedir.”

“REZALET DEDİ”

Almanya’dan gelen Sosyal Demokrat bir milletvekilinin de o gece yaşananlara tepki gösterdiğini söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Misafirlerimiz içersinde Almanya’dan gelen misafirlerimiz Tanju Özcan’ın da daha önceden tanıdığı Sosyal Demokrat Partisinin milletvekilidir. Konuyu kendisine iletince tek söylediği şey; ‘rezalet’ dedi. ‘Bu Almanya’da olsaydı kan gövdeyi götürürdü.”

1 yorum yapılmış
  • tarıık abacı
    31 Ekim 2013 • 14:00
    sayın başkan bu konuda sonuna kadar haklı bende ordaydım konser alanında chp nin yaptığı cumhuriyet bayramını kutlamak değil aynı gezi olaylarında olduğu gibi halkı kışkırtmaktır
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.