VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VEKİLE SERT ELEŞTİRİ

31 Ekim 2013

Bolu Ekspres Gazetesi, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ı Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenen Fener Alayı'nın sonunda öğrenci andını ...

Bolu Ekspres Gazetesi, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ı Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenen Fener Alayı'nın sonunda öğrenci andını kağıttan okumasını Mehmet Korkusuz imzalı 'Milletvekili de bunu yaparsa' başlıklı haberle eleştirdi. İşte gazetenin manşetinden verilen o haber…

CHP İl Başkanlığı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda geleneksel olarak düzenlediği fener alayı gösterisine bu kez inanılmaz görüntüler damga vurdu. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yürüyüş sonrası İzzet Baysal Caddesi’nde toplanan binlerce kişiye ilköğretim okullarında öğrenci andının kaldırılmasını hatırlattı ve yurttaşlardan hükümete tepki göstermek için öğrenci andını hep bir ağızdan haykırmalarını istedi. İşte ne olduysa bu anda oldu. Milletvekili Özcan önce cebinden andın yazılı bulunduğu bir kâğıdı çıkardı ve ardından binlerin tekrarlamasını istediği andı kelimesi kelimesine kâğıttan okudu. Onlarca gazetecinin kalabalığa yoğunlaştığı esnada sadece İHA kameralarına yansıyan o ilginç anlar, ilk kez ve sadece Bolu Express Gazetesi’nde!

Başbakan Erdoğan’ın demokratikleşme paketinde ilköğretim okullarında öğrenci andının kaldırılacağını açıklamasının ardından Resmi Gazete’de yayınlanan kararla uygulama hayata geçti. Tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da girişime tepki gösteren CHP başlattığı kampanyayı tüm hızıyla sürdürüyor.

ELİNDE KAĞITLA SESLENDİ

İzzet Baysal Caddesi’ndeki reklam panolarında öğrenci andına yer veren ve kampanyayı bu şekilde sürdüren CHP, kampanyayı son olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen fener alayı gösterisine taşıdı. CHP İl Başkanlığı tarafından haftalarca süren organizasyonla gerçekleştirilen fener alayı yürüyüşüne binlerce yurttaş katıldı. İzzet Baysal Caddesi boyunca süren yürüyüş Bankalar Meydanı’nda son buldu. Bu noktada özel olarak oluşturulmuş platforma çıkan CHP Milletvekili Tanju Özcan, tam önünde yığılan kalabalığa eline aldığı mikrofonla seslendi.

ÖNCE KAĞIDI ELİNE ALDI, SONRA ANDI KAĞITTAN OKUDU

Konuşmasında, öğrenci andının kaldırılmasına tepkisini önce sözleriyle ifade eden Özcan, ardından da andı kalabalığın yüksek sesle haykırmasını istedi. Bu esnada CHP Milletvekili Özcan’ın yanında taşıdığı gözlenen bir kağıdı cebinden çıkardığı gözlendi. Özcan ardından elinde bulunan kağıda bakarak andı okudu. Binlerce kişi ise Özcan’ın kağıttan okuduğu andı hep bir ağızdan tekrar etti.

Pek çok basın kuruluşu ve gazetecinin binlerce kişilik kalabalığa yoğunlaştığı dakikalarda, Özcan’ın andın her kelimesini not kağıdından okuduğu o anı sadece İhlas Haber Ajansı Bolu Bürosu kameraları görüntülemeyi başardı.

FENER ALAYINA DAMGA VURAN O ANLAR BOLU EXPRESS’TE

CHP İl Başkanlığı’nın haftalarca hazırlığını yaptığı organizasyondaki inanılmaz eksikliğe imza atan Özcan’ın bu anlarına platformun yakınındaki binlerce yurttaş tanıklık etti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.