VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET DAVASI'NDA KARAR..,

8 Ekim 2013

Bolu'da 2008 yılında yerel bir gazetede yazdığı köşe yazısında Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava ...

Bolu'da 2008 yılında yerel bir gazetede yazdığı köşe yazısında Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Köşe Yazarı ve CHP Bolu İl Yönetimi Eğitim Sekreteri Çağlar Akay'ın duruşmasında mahkeme davayı düşürerek dosyayı kapattı.

Kentte günlük olarak yayınlanan yerel bir gazetenin köşe yazarı Çağlar Akay'ın, 2008 yılında yazdığı "Hüseyin Üzmez Masumdur!" başlıklı yazısı başına dert oldu. Yazısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile evliliğini ele alarak, "Bizim Cumhurbaşkanı Hayrünnisa Hanım'la kaç yaşında evlendi? 14. Eh Hayrünnisa Hanım zorla evlendirilmediyse eğer, O da zamanında Abdullah amcasını pek beğenmiş. Ama o iffetli. Ne yaptıysa evlendi de yaptı yani. E o zaman Hüseyin emminin ne suçu var ben anlamadım. Aradaki fark, Abdullah amca Hayrünnisa ile beraber olduğunda aralarında 16, Hüseyin amca küçük kıza sarktığında 50 küsur yaş olması mı? Haydi, Hüseyin emmi şeriat istiyordu, 14 yaşında kız almakta bir şey yoktu. ya bizim Abdullah amca?.." ifadelerine yer vermesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, "Cumhurbaşkanlığı makamına hakarette bulunmak" suçlamasıyla Çağlar Akay hakkında dava açtı. 1 ila 4 yıl arasında hapis istemiyle Bolu 2.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada mahkeme, Akay'a avukatını tayin etmesi ve savunmasını tayin etmesi için süre verdi. Aradan geçen 5 yıl sonunda tekrar hakim karşısına çıkan Çağlar Akay, avukatıyla birlikte savunma yaparak, Cumhurbaşkanı'na hakarette bulunmadığını söyledi.

DAVA DÜŞTÜ

2009 yılının Mart ayında Bolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılıp 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten Çağlar Akay'ın 7 bin TL para cezasına çarptırıldığı hüküm, 2013 yılının Mart ayında Yargıtay tarafından bozuldu. Sanık Müdafii Av. Ömer Yasa'nın temyizi üzerine Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Savcılık tarafından 2 aylık süre geçirildikten sonra açılan davanın düşürülmesi gerekirken mahkumiyet kararı verilmesini hatalı bularak dosyayı mahkemeye iade etti. Yeniden yapılan duruşma sonunda Bolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, davanın düşmesine karar vererek dosyayı kapattı.

1 yorum yapılmış
  • Çağlar Akay
    7 Ekim 2013 • 11:00
    Haberiniz için çok teşekkür ederim yalnız Gençlik kolları eski başkanı değil, şu anki CHP İl Eğitim Sekreteriyim, karışıklık olmaması adına bildirmek istedim. İyi akşamlar ve iyi çalışmalar diliyorum.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.