VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MECLİSTE HALKEVİ GERGİNLİĞİ

2 Ekim 2013

Bolu belediye meclisinin Ekim ayı birinci oturumunda konuşan Bolu belediye başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu halkevi ...

Bolu belediye meclisinin Ekim ayı birinci oturumunda konuşan Bolu belediye başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu halkevi binasının tapusunun 30 m2 olmasına rağmen 60 m2’lik alana inşaat yapıldığını söyledi. Yıkımı mahkeme kararıyla yaptıklarını söyleyen Yılmaz; “Onlar anlaşmak yerine siyasi şov yapmayı tercih ettiler. Eğer burada bir yanlışlık yapmışsak daha doğrusu yanlış bir yıkım işlemi yapmışsak halkevi yöneticileri bizleri mahkemeye versin ve hakkını arasın” dedi.

Bolu belediye meclisinin Ekim ayı birinci oturumuna Bolu Halkevi damgasını vurdu. Oturumun dilek ve temenniler bölümünde konuşan CHP’li Belediye meclis üyesi Erhan Beykoz Cuma günü yaşanan olaylara dikkat çekerek; “Huzurlu bir kent olarak bilinen Bolumuzun huzuru Cuma günü Sayın Yılmaz’ın Halkevi binasının yıkımıyla ilgili olarak verdiği emir neticesinde bozulmuştur. Sayın Yılmaz geçtiğimiz aylarda Terminal’in arkasındaki bir kolej binasının yapısıyla ilgili olarak yaptığım bir konuşma sonrasında ‘O binanın ruhsatını almaya geldiklerinde her şey olması gereken biçimde yapılır’ demişti aradan geçen süre zarfı içersinde oradaki uygunsuz yapıyı düzeltmek bir yana o binanın önüne belediye tarafından asfalt bile atıldı. Sayın Yılmaz başka eğitim kurumlarına karşı gösterdiği ilgiyi niyeyse Halkevinden esirgedi. Eğer o kolej bir eğitim kurumuysa Halkevi’de bir eğitim kurumudur. Bunun adı çifte standart değil midir? Bolu belediyesinin bu uygulaması ne son açıklanan demokratikleşme paketine uymaktadır Ne de demokrasinin evrensel standartlarına uymaktadır. Sayın Yılmaz sizin adaletinizden şüphe duymak istemiyorum bu yüzden yarın o muhteşem kepçenizle Terminalin hemen arkasında bulunan o eğitim binasına da giderek gerekenleri yapmanızı bekliyorum” biçiminde konuştu.

“BOLU HALKI BUNA İTİBAR ETMEDİ”

 Başkan Yılmaz ise Bolu’da huzurun bozulduğu yönündeki görüşlere katılmadığını söyleyerek; “Cuma günü Ankara ve çevre illerden bazı kimseler gelmiştir. Onlar yaptıkları eylemlerle Bolu’nun huzurunu kaçırmak isteyebilirler ama Bolu halkı buna itibar etmemiş ilgi de göstermemiştir” şeklinde konuştu.

“TANJU ÖZCAN’IN BU KADAR ŞOVA MERAKLI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”

 Yıkım sürecinin belirli siyasi gruplar ile CHP tarafından tam bir şova dönüştürüldüğünü vurgulayan başkan Yılmaz; “Dışarıdan gelen öğrencilerde taşkınlık yaptı. Beni asıl şaşırtan bir milletvekilinin bu işler içinde yer almasıdır. Sayın Tanju Özcan’ın bu kadar şova meraklı olduğunu bilmiyordum.” Dedi.

 “30 M2’LİK TAPUYA 60 M2’LİK İNŞAAT YAPILMIŞ”

 Halkevi ile 1,5 yıldır görüşmeler yaptıklarını söyleyen Yılmaz; “Kendileri ile anlaşmak için çok uğraştık ama onlar meydan okumayı tercih ettiler. Onlar yaşanan süreç sonrasında bize kapıyı gösterdiler ve meydan okudular” dedi. Bolu halkevi binasının tapusunun 30 m2 olmasına rağmen 60 m2’lik alana inşaat yapıldığını vurgulayan Yılmaz; “Buna o dönemki belediye yönetimi izin vermiş olabilir ama ben 30 m2’lik bir tapulu alana 60m2’lik inşaat izni verilmesini doğru bulmuyorum” dedi.

 “HALKEVİ’NİN 1999 YILINDAN BERİ BELEDİYE’YE BORCU VAR”

 Bolu Halkevi’ne istedikleri takdirde eğitim yapmaları için belediye olarak bir yer tahsisi yapabileceklerini de sözlerine ekleyen Yılmaz; “Deprem döneminde Yüksel Ceylan tarafından Bolu Halkevi’ne eğitim vermesi amacıyla Belediye’ye ait yerlerden biri kiralanmış ama aradan geçen zaman zarfı içinde hiç kira alınmamış eğer Halkevi o kadar saygın bir eğitim kurumuysa Bolu belediyesine yıllardan beri biriken kiralarını ödesin” şeklinde konuştu.

 “YIKIM MAHKEME KARARIYLA YAPILDI”

 Cuma günü yapılan yıkımın mahkeme kararıyla yapıldığını söyleyen başkan Yılmaz; “Onlar anlaşmak yerine siyasi şov yapmayı tercih ettiler. Eğer burada bir yanlışlık yapmışsak daha doğrusu yanlış bir yıkım işlemi yapmışsak halkevi yöneticileri bizleri mahkemeye versin ve hakkını arasın. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk ne derse o olur” diye konuştu. Yılmaz “Biz üzüm yemek istiyoruz ama onlar bağcıyı dövmek istiyor olay bundan ibarettir” şeklinde konuştu. Bolu halkevinin yanındaki binaların sahipleriyle olan görüşmelerin sürdüğüne de dikkat çeken Yılmaz; “Şu an onlarla anlaşmak üzereyiz. Eğer onlarla da anlaşamazsak oraları da bu şekilde yıkacağız” biçiminde konuştu.

 “YASALARA AYKIRI BİR ŞEY BİLİYORSANIZ MAHKEMEYE GİDEBİLİRSİNİZ”

 Terminal’in arkasındaki bina içinde konuşan başkan Yılmaz; “Bolu belediyesine gelen bir inşaat ruhsat talebi kanunlara uyuyorsa ruhsat izni alır uymazsa almaz. Eğer bu konuda yasalara aykırı bir şey biliyorsanız mahkemeye gidebilirsiniz” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.