VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA İKİ KÖYÜN ORMANLARI ALEV ALEV YANDI!

28 Eylül 2013

Mengen yolu üzerinde bulunan Banaz ve Bağışlar köyü ormanlarında çıkan yangınlarda 3 hektar yeşilçam ormanı ...

Mengen yolu üzerinde bulunan Banaz ve Bağışlar köyü ormanlarında çıkan yangınlarda 3 hektar yeşilçam ormanı kül olurken, köylüler traktörlerle alevleri söndürmek için su tankı taşıdı.

 

Son aylarda artış gösteren orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Bolu merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Banaz ve Bağışlar köyü ormanlarından saat 15:30 sıralarında dumanlar yükselmeye başladı. Dumanları fark eden köylüler hemen itfaiye ve orman ekibine haber verdi. Kısa sürede Bağışlar köyündeki yangın bölgesine gelen ekipler, alevlere anında müdahale etti. Rüzgarında etkisiyle yayılan yangına Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de destek vererek alevlerin büyümesini önledi. Köylüler, yangın bölgesine traktörlerle su tankı taşıyarak orman işçilerinin çalışmasına yardım etti. Bağışlar köyündeki yangında 2 hektar alandaki yeşilçam ormanı yandı.

 

Bir yangında Banaz köyünde

 

Aynı dakikalarda Banaz köyünde de orman yangını vardı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin zamanında müdahalesiyle alevler kısa sürede kontrol altına alındı. Banaz köyündeki yangında da 1 hektar orman zarar görürken, iki ayrı köyde çıkan yangınlarda toplam 3 hektar alanda yeşilçam ormanı yanarak kül oldu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.