VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DELİGÖZ KENDİ ŞOVUNU YAPTI...

19 Eylül 2013

Yıllardır Bolu’dan uzak yaşayan Muzaffer Deligöz isimli şahıs tarafından muhalif gazetelerin kupürleriyle Bolu Belediye Başkanı ...

Yıllardır Bolu’dan uzak yaşayan Muzaffer Deligöz isimli şahıs tarafından muhalif gazetelerin kupürleriyle Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı karalamak için hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen, Başbakan’ın dikkate almayıp İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği, bakanlığında dikkate almayarak Bolu Valiliği’ne gönderdiği rapor tamamen fos çıktı.

 

Bolu Takip Gazetesi’nin haberine göre, Bolu Valisi İbrahim Özçimen’in önüne gelen dosya için Vali, “İddialar hakkında soruşturmaya gerek yoktur” ibaresi yer aldığı ifade edildi.

İŞTE TAKİP GAZETESİ’NİN HABERİ…

 

Yaptığımız araştırma sonrası Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın icraatlarında yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklerin yer aldığı raporun AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırıldığı, raporla ilgili araştırmaların 3 ay önce tamamlanarak, sonucun ilgili makama iletildiğini öğrendik.

 

Rapor hakkında yaptığımız araştırmada, Bolu kamuoyuna yeni bir gelişme gibi lanse ettirilen raporun aslında yaklaşık 4 ay önce Başbakan Erdoğan'a ulaştırıldığı ve raporla ilgili araştırmanın da 3 ay önce tamamlanarak ilgili makamlara iletildiği bilgisine ulaştık.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz hakkında rapor hazırlandığı bilgisi kısa bir süre önce Bolu kamuoyunun gündemine bomba gibi düşmüştü. Raporu hazırlayarak Başbakana ilettiğini belirten kişi ve yerel seçimlerinde yaklaşmasıyla muhtemel belediye başkan aday adaylarının da gündemlerine aldığı raporda ki iddialar bir süre Bolu siyasetine yön vermişti. Kamuoyunda ses getiren raporla ilgili olarak Bolu Takip Gazetesi olarak araştırma yaptık.

 

RAPOR 4 AY ÖNCE BAŞBAKANA İLETİLDİ

Yaptığımız araştırmalar sonucu içeriğinde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından yapılan icraatlar da ki iddia edilen usulsüzlüklerin yer aldığı rapor, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 4 ay önce yakın arkadaşları vasıtasıyla ulaştırıldı. Raporu yakın arkadaşlarının vasıtasıyla alan Başbakan Erdoğan, usulsüzlük yapıldığı yönündeki yoğun ısrarlar sonucu raporu İçişleri Bakanı Muammer Güler'e vererek 'İncelet' talimatı verdi.

 

RAPOR BOLU VALİLİĞİ'NE GÖNDERİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine verilen raporu inceleyen İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bolu Belediyesi'nde yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklerin araştırılması için Bolu Valiliği'ne üst yazıyla raporu iletti.

 

VALİLİK RAPORU ARAŞTIRDI

Bolu Valiliği'ne ulaştırılan rapor sonrası Vali İbrahim Özçimen'de İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından telefonla aranarak 'Başbakan Erdoğan'ın araştırmanın titizlikle yürütülmesini istediği' bilgisi de aktarıldı. Raporu alan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, iddiaları araştırmak üzere Bolu Milli Emlak Müdürü Mehmet Cicioğlu'nu görevlendirdi. Vali Özçimen, Milli Emlak Müdürü Mehmet Cicioğlu'na da konunun hassasiyetine aktararak, araştırmanın titizlikle yapılması talimatını verdi.

 

CİCİOĞLU İDDİALARI ARAŞTIRDI

Raporu inceledikten sonra iddiaları bir bir araştıran Bolu Milli Emlak Müdürü Mehmet Cicioğlu, titiz bir çalışma yürüttü. İddialara konu bilgileri yerinde ve resmi evrak üzerinden inceleyen Müdür Cicioğlu, hazırladığı araştırma bilgilerini rapor haline getirerek 3 ay önce Vali İbrahim Özçimen'e teslim etti.

 

İDDİALAR HAKKINDA SORUŞTURMAYA GEREK YOKTUR!

Titizlikle hazırlanan araştırma raporu vakit kaybedilmeden Vali İbrahim Özçimen imzasıyla, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e ulaştırıldı. Araştırma raporunun tüm detaylarının iletildiği üst yazı da Vali İbrahim Özçimen imzasıyla 'İddialar hakkında soruşturmaya gerek yoktur!' ibaresinin yazıldığı gelen bilgiler arasında.

1 yorum yapılmış
  • Muzaffer DELİGÖZ
    13 Kasım 2013 • 13:00
    Yazdıklarınız tamamen yanlış. 1- Sayın Başbakan'a gönderdiğim dosya, İçişleri Bakanına değil, özel olarak incelemesi için Devlet Bakanı Sayın Beşir Atalay'a gönderildi. O da Bolu'ya gelerek Alaaddin Yılmaz'la da görüşerek sonucu Sayın Başbakan'a iletti. Aladdin Yılmaz'ın "bunlar aleyhteki kişilerin uydurması" demesine karşı Bakan "yahu, görmüyor musun burada tamamen senin beyanatların var" diyerek azarladı. Eğer Takip Gazetesi bunları şu anda yayınlamak istiyorsa veya yayınalabilecek gücü varsa ben vermeye hazırım. Ama, tek bir virgülü bile değişmeden yayınalanac..Bakalım kimin şovu varmış? 2- Valilişğe gönderilen şikayet Başbakandan değil, benimn tarafımdan İçişleri Bakanına yapılan şikayet ollup, kanun gereği suç olanların savcılığa verilebilmesi için İçişleri Bakanının izni gerekiyor. Eğer Bakan bunu önemli görmese idi Valiliğe ön inceleme için göndermez, bana gerek görülmediğini bildirirdi. Bakanlık şikayet konularının ciddi olduğunu kabul edip, kanun gereği ön inceleme için Valiye gönderdi. Ancak Sayın Vali 25 gün masasında tuttuktan sonra Milli Emlak Müdürü Sayın Cicioğlunu görevlendirdi. Kanunen 1 ay içinde yapılması gerektiği için de Sayın Cicioğlu inceleme yapmadan süre dolduğu için Bakanlığa " iddialar hakkında soruşturmaya gerek yoktur" diye değil, "Bazıları daha önce incelendiği, bazıları ise genel hükümlere tabi olduğu" nu belirterek Bakanlığa gönderdi. Zira Valinin kanaat izhar hakkı olmayıp sadece inceleme yaptırıp söylenenleri gönderme hakkı var. Sayın Vali veya özel kaleminden sızan bilgiler sonucu yaptığını zbu haber maalesef "KOCAİR FOS" oldu. Zira; Bakanlık sayın valiyte yaptığı yanlışlık sebebiyle dosyayı tekrar geri göndererek noksanların tammalanması istenmiştir. 3-Belediye Başkanı yardakcıları, ihalecileri, suç ortakları mutlaka ve mutlaka suçlarının cezasını göreceklerdir. Zaten şu anda C. Başsavcılığı da bu konularda gerekli soruşturmayı yapmakta olup, sonucunu hep birlikte göreceğiz. 4- Şikayetlerimizin haklılığını kendisi de bilen Alaaddin Yılmaz artık adaylıktan ümidini kesmiş, çok yakını sandığı Sayın Cumhurbaşkanı da kendisini yalnız bırakmıştır. Bu sebeple, Alaaddin Yılmaz Başbakana yakın olan ve hemşehrisi olan Abdullah Uzun için basına "o yukarıdan icazetli" demeye başlamıştır. 5- Benim gayem o veya bu kim olursa olsun, dürüst ve ilmi esaslara uygun çalışma yapsın yeter. 10 yıldır başkan Bolu'yu deneme tahtasına çevirdi. İşte Şanzelize her gün bir yerinde patara veriyor. Kar yağdığında çocukların buz paten sahası olacağı kesin. 6- Bunları yayınlamadığınız takdirde; bütün basına bildiri şeklinde göndereceğimi belirtirim. O zaman daha çok kişi okuma imkanı bulur. Ama yayınlarsanız sizin mütevazi okuyucunuzla kalır. 7- Bütün dosyayı Cidde'de 12 yıl birlikte olduğumuz Sayın C.Başkanımıza da gönderdiğimi Alaaddin Beye ve özellikle sayın avukat beye ulaştırabilirsiniz. Saygılar Muzaffer Deligöz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.