VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEV YATIRIM

11 Eylül 2013

Türkiye ekonomisine yön veren Sabancı ailesinin başarılı üyesi Ali Sabancı, eski süt fabrikası ve Bizim Çiftlik ...

Türkiye ekonomisine yön veren Sabancı ailesinin başarılı üyesi Ali Sabancı, eski süt fabrikası ve Bizim Çiftlik Restoran’ın bulunduğu araziyi Yusuf Yaman'dan satın alarak AVM, otel ve rezidans için kolları sıvadı.

  

1970'li yıllarda kurulan kamu iktisadi teşebbüsü statüsünde olan Süt Fabrikası özelleştirme sürecine girdiği zaman Yusuf Yaman öncülüğünde bir grup Bolulu işadamı tarafından satın alınmıştı. Ancak süt sanayinde yaşanan büyük rekabet Yusuf Yaman'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Süt fabrikasının da üretimi durmasına yol açmıştı. Fabrikanın yanında bulunan restorant ise işlevine devam etmişti. İlerleyen zamanda diğer ortakların hisselerini de toplayan Yusuf Yaman arazi ve binaların tek sahibi olmuştu. Toplamda 40 dönüm olan arazinin 35 dönümü Esas Holding tarafından satın alınmıştı.

DEV OTEL VE REZİDANS

Geçtiğimiz günlerde imar durumuyla ilgili Belediye Meclisinde tekrar gündeme gelen arsanın Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Sabancı tarafından alındığı belirtildi. Sabancı'lar tarafından arsanın nasıl değerlendirileceği konusunda Bolu kamuoyuna her hangi bir açıklama yapılmazken, arsanın imar planında AVM, rezidans ve otel yapımına uygun olduğu ve Sabancılar’ın da bu doğrultuda arsayı değerlendireceği ifade ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.