VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MURAT ÇELİK'TEN İNCEAYAN'A UYARI!

10 Eylül 2013

Bolu Şampiyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik, Boluspor Başkanı Mehmet İnceayan ile Köroğlu TV ...

Bolu Şampiyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik, Boluspor Başkanı Mehmet İnceayan ile Köroğlu TV arasında yaşanan tartışmalar sonrası uyarılarda bulundu. “İnceayan ve Köroğlu TV” başlıklı yazısında başkana tavsiyelerde bulunan Çelik, bakın neler söyledi;

 

İnceayan ve Köroğlu TV!

Boluspor Başkanı Mehmet İnceayan ile Köroğlu TV arasındaki tartışma giderek büyüyor. Son açıklamalardan sonra resmen karalamalar başladı. Sayın Başkana önerilerde bulunmak için bu yazıyı yazma gereği duydum. Kendisini severim. O da beni sever. Bugüne kadar birbirimize karşı yanlış bir hareketimiz olmadı. Olsa da bir yere kadar ‘büyüğüm’ der geçerim.

Ancak şunun bilinmesi gerekiyor. Sizin Köroğlu TV ile aranızda bir problem olabilir. Termal Otel ile Köroğlu TV arasında bir reklam görüşmesinden bahsetmişsiniz. Gayet normal şeyler. Ancak sizler o görüşmede, “Benim Köroğlu TV’ye ihtiyacım yok” diye bir kelime kullanarak kendinize karşı tavır aldırmışsınız. Aynı şekilde bana da, “Şampiyon Gazetesi’ne ihtiyacım yok” deseniz ben de sizin ne bir fotoğrafınızı ne de bir görüntünüzü gazeteme sokmam. “İhtiyacınız olan gazeteler soksun” der geçerim. Bunları söylerken de sizden bir beklentimiz olmadığını belirtmek isterim.

Sorun burada değil. İhtiyacınız yoksa eğer, o televizyonu sadece otelinize sokmazsınız. Sizin, o televizyonun kameramanını toplantıdan kovarcasına çıkarmanız büyük ayıptı. Herkesin ortasında bunu yapmak yerine ya bir gizli oda da veya müdürleriyle görüşebilirdiniz. Haliyle hiçbir gazeteci, meslektaşını o durumda yalnız bırakmaz ve bende dahil olmak üzere birçok gazeteci arkadaşım toplantıyı terk ettik.

Anlaşılan “basın özgürlüğü”nden haberiniz yok. Bende bir kardeşiniz olarak hatırlatmak istedim. Hiçbir kimse, bir gazetecinin haber alma özgürlüğünü kısıtlayamaz. Bunu bir tek Bakanlar Kurulu engelleyebilir. Sizde de Bakanlar Kurulu’na ait bir emir ve karar yok. Aslında o toplantıda kameraman arkadaşımızı dışarıya çıkartarak “haber alma özgürlüğü”nü kısıtlamanız “Anayasal suçtur”. Yani demem o ki; gazeteciyi toplantıdan kovmakla, farkına varmadan anayasal suç işlediniz.

Bakın Trabzon’da birçok basın kuruluşu, kulüp başkanının toplantılarına katılmıyor. Başkana karşı tavırlarını bu şekilde ortaya koyuyorlar. Bolu’da da aynısı olsun istemiyorum. Çünkü avucumuzun için kadar bir topluluğuz, neden bu tür görüntüler çizilsin!

“Amca” diyerek hitap ettiğim Mehmet İnceayan’a tavsiyem şudur;

Köroğlu TV başta olmak üzere bütün basın kuruluşlarının temsilcileri, Boluspor Kulübü’ne istedikleri gibi girebilir. Siz bunu engellerseniz, anayasal suç işleyeceksiniz. Bir tek Bakanlar Kurulu’nun engelleyebileceği gazetecileri Boluspor Kulübü’ne sokmayacak kadar güce sahipseniz, bunu takımın başarısı için kullanın. Sizin gazetecileri tek sokamayacağınız yer kendi otelinizdir.

Son olarak da büyüğüm olduğunuz için şunu söyleyeyim. İnsanları bir yerlerden uzaklaştırmak, soğutmak yerine, oraları sevdirmek ve yakınlaştırmak da bir insanlık meseledir. Siz insanlıktan vazgeçmeyin.

3 yorum yapılmış
  • omerfaruk
    9 Eylül 2013 • 11:00
    Adamin o kadar reklamını yaptınız ki adam avuclarini ovusturuyordur. Kimse haber yapmasaydi bi daha da toplantisina gitmeseydiniz samimi oldugunuz anlasilirdir. Basin da kaçak oynuyor
  • Halil
    10 Eylül 2013 • 11:00
    belediye başkanı da suç işliyor öyle mi? Bunu da yazsanız da bizde samimiyetinize inansak.
  • akif
    10 Eylül 2013 • 11:00
    OTELE SOKMAMAKTA SUÇTUR.ÇÜNKÜ UMUMİ AÇIK RUHSATI OLAN BİR YERE İNSANLARI GİREMEZSİN DİYE ENGELLEYEMEZSİNİZ.DİN DİL IRK AYRIMINA GİRER BUDA ANAYASAL SUÇTUR.SADECE PARASI OLMAYANA HİZMET VERMEZLER ZATEN PARASI OLMAYANIN NE İŞİ OLUR TERMAL OTELDE?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.