VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU ÇİFTÇİSİNİ KALKINDIRACAK PROJE BÜYÜYOR

28 Ağustos 2013

Bolu Bağışçılar Vakfı'nın, "Bilinçli Gübre Kullanımı" projesi Bolu'nun ardından Seben ve Kıbrıscık ilçelerinde de hayata ...

Bolu Bağışçılar Vakfı'nın, "Bilinçli Gübre Kullanımı" projesi Bolu'nun ardından Seben ve Kıbrıscık ilçelerinde de hayata geçmeye başladı. Seben ve Kıbrıscık'tan 53 köyden tahlil için 313 toprak numunesi alınırken, toprağın verimliliği ortaya çıkarılacak.

Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram ve Danışma Kurulu Üyesi Mehmet Gündoğdu, Seben ve Kıbrıscık'ta uygulanmaya başlayan "Bilinçli Gübre Kullanım Projesi" ni tanıtmak amacıyla Kıbrıscık Kaymakamı, Kıbrıscık Belediye Başkanı ve Tarım İlçe Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Daha önce Bolu Merkez İlçe de gerçekleştirilen "Bilinçli Gübre Kullanımı İçin Toprak Verimlilik Envanterinin Çıkarılması" projesinden sonra, adım adım tüm ilçelere aynı çalışmayı yapmayı hedefleyen Bolu Bağışçılar Vakfı, ikinci adım olarak Seben ve Kıbrıscık'ta proje çalışmalarının bir bölümü bitirdi. Biten bu çalışmalar içerisinde Seben ve Kıbrıscık ilçelerinde toplam 53 köyün tarım alanlarından 313 adet toprak numunesi alınarak, bütün numuneler İl Tarım Müdürlüğü'ne tahlilleri yapılmak üzere teslim edilecek.

Belediye Başkanı, Kaymakam ve Tarım Müdürlüğü'ne yapılan ziyaretlerde, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Erbayram, bu projenin zaman içinde tüm ilçelere uygulanacağını, Bolu ve çiftçisi için getireceği faydalarını belirtti. Erbayram ve beraberindeki heyet ayrıca kanatlı gübresi işleyen ve bir kooperatif kuruluşu olan gübre fabrikasını gezerek, yetkililerden bilgi aldılar. Bir kooperatif birleşmesi olan tesisin Bolu’daki çalışmalara örnek olabileceği kanısında birleşildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.