VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEREDE, BOLU'NUN NAMINI KAPIYOR

24 Ağustos 2013

  Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, 270 milyon TL'ye yapılacak Tekke Barajı ile birlikte Gerede ...

Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, 270 milyon TL'ye yapılacak Tekke Barajı ile birlikte Gerede ve çevresinde hava sıcaklığının 5 derece artacağını, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte Gerede ve Dörtdivan'ın patates üretiminde Türkiye'nin merkezi olacağını söyledi.

Fehmi Küpçü, Tekke Hidro Elektrik Barajı’nın yapımındaki asıl amacın tarımsal alanlara su kaynağı yaratmak olduğunu belirterek, "Barajın yapımıyla birlikte Dörtdivan'daki toprakların verimliliğinin artmasının yanı sıra Gerede ve bölgedeki hava sıcaklığı da asgari 5 derece artacak. Tekke Barajı ile ilgili çalışmalar 3 yıldır yürütülüyordu. Baraj, Dereköy Mahallesi’nin bulunduğu alanda inşa edilecek. Bu alanda zeminin de sağlam olduğu ifade ediliyor. Barajla birlikte Dereköy-Devren-Fırınlık mahalleleri de sular altında kalacağı için kaldırılacak" dedi.

Küpçü, 12 yıldır toprakların karantinaya alınması sebebiyle patates ekilmeyen Dörtdivan’a yeni bir şans doğduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gerede ile Dörtdivan sınırlarına yapılacak Tekke Barajı, yapılacak toprak topulaştırması ile birlikte bölgeyi yeniden Türkiye’nin tohumluk merkezi haline getirecek. Tekke Barajı’nın hayata geçmesi ile bu bölgede atılacak doğru adımlar Dörtdivan’ı ve Gerede’yi patates üretiminde Türkiye’nin merkezi yapacak. Gerede’de hava sıcaklığı’nın en az 5 derece artacağından bahsediyoruz, bu sıcaklık artışı Gerede topraklarında özellikle patates üretiminin tam anlamıyla yapılacağı anlamına geliyor. Yani Tekke Barajı Gerede ve Dörtdivan’da tarımsal anlamda yeni bir iş kolu sağlamış olacak. Örneğin Gerede’de seralarda yetişen ürünlerin kalitesini bir çoğumuz biliyoruz. Sıcaklık değerlerinin düşük olması nedeniyle sadece seralarda yakalanan bu kalite artık sıcaklık değerleri yükseleceği için seralar olmadan da tarlalarımızda sağlanabilecek"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.