VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ARICILAR AVRUPA'NIN BALINA BAKACAK

23 Ağustos 2013

  Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi 13 kişi, Avrupa Birliği Projesi kapsamında Belçika'ya giderek, üretim ve ...

Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi 13 kişi, Avrupa Birliği Projesi kapsamında Belçika'ya giderek, üretim ve yeni tekniklerle ilgili olarak eğitim alacak.

Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği'nin 2012 yılında hazırlayıp Avrupa Birliği Ajansına sunduğu "AB Leonardo Da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı" çerçevesinde "Arı yetiştiricilerine AB ülkelerindeki teknolojik yenilikler ile üretim teknikleri konusunda eğitim vermek" konulu projesi kapsamında 13 arıcı Belçika’ya gitti. Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, 20 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Belçika ve çevre ülkeleri gezeceklerini ve o bölgelerdeki teknolojik yenilikler ve üretim teknikleri konusunda eğitim göreceklerini belirtti.

Proje hakkında bilgi veren İsmail Ünalan, "Proje Bolulu arıcılarımız için büyük bir şans. Belçika ve çevre ülkelerde değişik uygulamalar ve teknikleri görecekler. Bizim en büyük sıkıntımız olan kendimizi yenileyemememiz, bu proje kapsamında gördüklerimizin bir kısmını dahi arıcılarımız uygularsa bu bizim için büyük bir başarıdır. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Ve eminiz ki, proje katılımcılarımız istekli, hevesli ve dinamik arıcılarımız inşallah gördüklerini benimseyip uygularlar ve ürün verimliliği konusunda başarılı olurlar" dedi.

1 yorum yapılmış
  • muhtar
    23 Ağustos 2013 • 11:00
    bunlar arıcımı içlerinden birini tanıyorum arıcılığın A'sıyla alakası yok
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.